15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 4. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SUFFEST

Nakon desetogodišnje stanke u Križevce se vraća festival suvremene umjetničke forme
N

U sklopu festivalskog programa, umjetnička platforma prezentirat će izložbe radova koji su nastali u sklopu boravka u Kolumbiji i Švicarskoj.

Ne propustite

Festival suvremenih umjetničkih formi, kojeg provodi udruga K.V.A.R.K. u suradnji s međunarodnom umjetničkom platformom Centar zvuka, margina tišine povezuje umjetnike iz Kolumbije, Švicarske i Hrvatske, a neki od njih predstavit će svoje radove u Križevcima.

Projekt je osmišljen kao nezavisna umjetnička platforma usmjerena istraživanju zvuka i kolektivnom radnom procesu kroz formu višetjednog zajedničkog rezidencijalnog boravaka okupljenih autorica i autora.

Umjetnice i umjetnici uključeni u projekt su: Sylvia Jaimes (CO), Esneider Alfonso Gamboa Burbano (CO), Fernando Pertuz (CO), RicardoAndrés Bautista (CO), Mirjam Wanner (CH), Almira Medaric (CH), Bojan Mucko (HR), TeaHatadi (HR), Goran Škofić (HR), Josip Zanki (HR).

U sklopu festivalskog programa, umjetnička platforma prezentirat će izložbe radova koji su nastali u sklopu boravka u Kolumbiji i Švicarskoj. Kako je na prošlom SUFFEST-u fokus bio na urbanoj intervenciji kao suvremenoj umjetničkoj formi, u svom drugom izdanju, medij na koji je stavljen naglasak je – performans. U sklopu programa petoro umjetnika će izvesti svoje performanse na različitim lokacijama u Križevcima.

Performanse će izvoditi umjetnici Sylvia Jaimes (CO), Esneider Alfonso Gamboa Burbano (CO) i Mirjam Wanner (CH), a koji su ujedno i predstavnici spomenute umjetničke platforme. Uz ove umjetnike, performanse će izvoditi umjetnici iz Koprivnice Antonio Grgić i Bojan Koštić.

U sklopu festivala održat će se dva predavanja o temama vezanim uz problematiku suvremenog umjetničkog stvaralaštva koje će izvesti Bojan Mucko i Antonio Grgić.

Tijekom festivala publika će moći pronaći zabavu uz prigodnu DJ selekciju i slušaone koje će biti smješteni u atriju Galerije K2.

Festival se održava u petak, 15. rujna od 15 sati u Galeriji K2 u Križevcima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti