U borbi za sredstva

Nakon dvije godine čekanja na natječaj, Ludbreg prijavljuje četiri projekta

S obzirom da smo pripremili četiri projekta, uložili u njihovu pripremu dosta novca, moramo ih prijaviti jer teško je sada odlučiti što je najvažnije. Vjerujemo u njihovu izrazitu kvalitetu i nadamo se da ćemo ostvariti potreban broj bodova, rekao je gradonačelnik.

09:46h
0
Podijeli objavu
Dan Ludbrega
Gradonačelnik Dubravko Bilić // Foto: Ivan Brkić

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je, nakon dvije godine čekanja, natječaj za provedbu tipa operacija 7.4.1. za koji je osigurano 50 milijuna eura, a o čemu se izjasnio ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Mi smo već dvije godine spremni za ovaj natječaj koji se jako dugo odugovlačio. Mijenjali su se pravilnici, došlo je do promjena koje umanjuju šanse svim gradovima i općinama, šanse za dobivanje sredstava. Kad znate da u Hrvatskoj ima preko 580 gradova i općina od kojih je petstotinjak prihvatljivo za ovaj natječaj i da svatko može prijaviti po dva projekta to ih je već tisuću, a 50 milijuna eura je u pitanju – pojasnio je Bilić.

Grad Ludbreg je putem AGRONETA, također, prijavio projekte – Dječji vrtić Radost za 3,5 milijuna kuna, za Centar za kulturu i informiranje u vidu kino dvorane i koncertne dvorane zatražit će 9,3 milijuna kuna, za Vatrogasni dom Ludbreg potreban je 1,5 milijun kuna te Dječje igralište Ludbreg 630.000 kuna.

– Projekti će biti vrednovani po kvaliteti, dva najkvalitetnija projekta po prijavitelju moći će biti financirana iz ovoga fonda. Valja svakako imati na umu i da je prosječna vrijednost jednog projekta oko milijun eura. S obzirom da smo pripremili četiri projekta, uložili u njihovu pripremu dosta novca, moramo ih prijaviti jer teško je sada odlučiti što je najvažnije. Vjerujemo u njihovu izrazitu kvalitetu i nadamo se da ćemo ostvariti potreban broj bodova – rekao je gradonačelnik.

Javiti se mogu jedinice lokalne samouprave, kao i trgovačka društva u njihovom većinom vlasništvu, javne ustanove neprofitnog karaktera čiji su JLS osnivači, zatim udruge, vjerske zajednice i lokalne akcijske grupe te prijaviti projekte gradnje vatrogasnog doma, društvenog doma/kulturnog centra, planinarskog doma i skloništa, turističkog informativnog centra, dječjeg igrališta, sportske građevine, vrtića.

Podijeli objavu