U FUNKCIJI OD 2017.

Nakon Herešina, i Gola dobiva pročistač voda

15:52h
0
Potpisan je ugovor za izgradnju pročistača u Goli koji bi trebao funkcionirati od 2017. godine // Foto: Koprivnica.hr
Potpisan je ugovor za izgradnju pročistača u Goli koji bi trebao funkcionirati od 2017. godine // Foto: Koprivnica.hr

Ugovor za izgradnju pročistača ‘težak’ je gotovo 7,5 milijuna kuna od čega 90 posto osiguravaju Hrvatske vode iz programa EIB/CEB, a preostali iznos Općina Gola.

Prošli petak potpisan je Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na području aglomeracije Gola. Potpisnici su Koprivničke vode d.o.o. i zajednica ponuditelja: Astra International – Inženjering d.o.o. i HIDROINŽENIRING d.o.o.

Ugovor je ‘težak’ 7,486.248 kuna, a rok završetka izgradnje je 30. lipnja 2016. nakon čega počinje pokusni rad u trajanju od šest mjeseci zbog dokazivanja pogonskih troškova i tehničkih parametara iz ponudbene dokumentacije.
U financiranju izgradnje UPOV-a, 90 posto budžeta osiguravaju Hrvatske vode iz programa EIB/CEB, a preostali iznos osigurat će Općina Gola. Preuzimanje UPOV-a i stavljanje u pogonsko stanje planirano je krajem iduće godine, a sustav odvodnje trebao bi funkcionirati od početka 2017. godine i od tada će se stanovnici Gole moći priključivati na novi kanalizacijski sustav.
Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda predstavlja jedan od infrastrukturnih temelja suvremenog života te će doprinijeti poboljšanju općih životnih uvjeta i očuvanju prirode ovog dijela Prekodravlja. Nakon izgradnje pročistača u Herešinu, ovo je prvi uređaj koji se gradi na uslužnom području Koprivničkih voda.