vremenska prognoza

Nakon hladnih dana dolazi netipično zatopljenje i pokoja kapljica kiše, krajem tjedna opet promjena

Uz sunčana razdoblja, što će pojačavati dojam topline, u ponedjeljak će preko nas proći oslabljena fronta koja nam prijepodne ili sredinom dana može donijeti malo kiše, a pokoji pljusak moguć je i u noći na utorak.

14:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Proteklih dana u našim smo krajevima bili svjedoci nešto jače hladnoće, a klimatološki gledano temperature na području Koprivničko-križevačke županije spustile su se ispod prosjeka.

Prema podacima DHMZ-a, prosječna temperatura zraka u studenom, primjerice u Križevcima, je 5.3°C, dok se u petak ujutro ona spustila do -7°C.

Narednih dana toplije!

No već danas, a poglavito idući tjedan obilježit će lagano zatopljenje. Gradovi na području županije, ali i ostatka unutrašnjosti mjerit će temperature u plusu, ponegdje će porasti iznad 10°C, no neće biti niti posve stabilno.

Uz sunčana razdoblja, što će pojačavati dojam topline, u ponedjeljak će preko nas proći oslabljena fronta koja nam prijepodne ili sredinom dana može donijeti malo kiše, a pokoji pljusak moguć je i u noći na utorak. Inače stabilno i ugodno.

Zapuhat će jugo i jugozapadnjak, a temperature već u ponedjeljak idu blizu 10°C, zatim prema vikendu sve toplije. Krajem tjedna je vjerojatna nova promjena vremena, uz novi pad temperatura zraka te nestabilno vrijeme. Hoće li oborine biti u obliku kiše ili snijega još je nesigurno reći, ali je sigurno da ovo zatopljenje neće dugo potrajati!

Autor: Tomislav Marijanović/HR Vrijeme

Loading...