PRIJAVILI PROJEKT

Nakon Koprivnice još jedan naš grad kreće s uređenjem glavnog gradskog trga, cilj je s dolaskom ljepšeg vremena početi s radovima

Vrijednost prijavljenog projekta je pet milijuna kuna, od čega su tri milijuna kuna bespovratna EU sredstva

11:31h
0
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

I stanovnici Đurđevca uskoro kreće u preuređenje glavnoga trga koji će dobiti ljepši i zeleniji izgled. Na Trg svetog Jurja s proljećem, prema očekivanjima gradskog vodstva, stiže teška mehanizacija koja će bitno izmijeniti izgled ovog prostora.

Jučer je nakon sjednice gradskog Vijeća učinjen i prvi korak kojim bi započeo spomenuti posao.

Naime, u sklopu prilagodbe klimatskim promjenama, planiraju se mjere kojima će se doprinijeti smanjenju potrošnje energije misije CO2 i smanjivanju utjecaja klimatskih promjena za generacije koje dolaze. Jedna mjera je i ozelenjavanje urbanih područja grada te je nakon jučerašnje sjednice Vijeća uređenje jednog djela gradskog trga prijavljeno na raspisan natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim se ovakve mjere, odnosno radovi i financiraju.

– Idemo u rekonstrukciju, na jednoj od idućih sjednica gradskog Vijeća ćemo imati rebalans kojim ćemo osigurati sredstva, cilj je da do kraja godine imamo provedenu nabavu za izvođača radova na rekonstrukciji trga i da početkom iduće godine s dolaskom ljepšeg vremena možemo početi s radovima i rekonstruirati trg prema prostorno-programskoj studiji kakva je napravljena prije šest godina – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako je vrijednost prijavljenog projekta pet milijuna kuna, od čega su tri milijuna kuna predviđena bespovratna EU sredstva.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW