vlasništvo grada

Nakon Križevaca, još jedan naš grad postaje većinski vlasnik lokalne radio postaje, za 73 posto udjela izdvaja 315.000 kuna

Radio Ludbreg se sluša na području čitave ludbreške regije te dijelom na varaždinskom, međimurskom i koprivničkom području, kao i putem Interneta

15:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na 13. sjednici Gradskoga vijeća Grada Ludbrega, koja će se održati u ponedjeljak, unutar 21 točke dnevnoga reda naći će se i Prijedlog Odluke o kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Radio Ludbreg d.o.o.

U obrazloženju stoji kako je Radio Ludbreg 73,4 % u privatnom vlasništvu, a ostale udjele objedinjuju općina Martijanec (1,6 %) i grad Ludbreg (25 %). Prema elaboratu procjene od lipnja 2022. godine, prosječna vrijednost tvrtke iznosi 593.381 kuna.

Privatni imatelji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Radio Ludbreg d.o.o., Ada Vrtulek Gerić, Maja Vrtulek, Dražen Nofta, Darko Zlatar i Mladen Vukina, čiji ukupni udjeli iznose 73,6 %, uputili su sredinom srpnja predsjedniku Gradskog vijeća iskaz interesa za prodaju svojih udjela Gradu Ludbregu i to po cijeni od 435.541,65 kuna.

Naime, na 27. sjednici Gradskog vijeća grada Ludbrega održanoj 27. prosinca 2020. godine, donesena je Odluka o iskazanom interesu za preuzimanje poslovnih udjela trgovačkog društva Radio Ludbreg d.o.o.

radio ludbreg
Foto: ePodravina

S obzirom da Grad Ludbreg već ima 25 % udjela te da udjeli koje ima Općina Donji Martijanec u postotku od 1,4 % nisu predmet prodaje, izglasavanjem ove Odluke Grad Ludbreg otkupit će 73,6 % udjela od privatnih imatelja poslovnih udjela koji su i iskazali interes za prodaju. Utvrđena ukupna cijena za otkup 73,6 % udjela iznosi 314.116,82 kune.

Ako gradski vijećnici usvoje ovu Odluku, Grad Ludbreg postat će većinski vlasnik lokalnog radija, koji se sluša na području čitave ludbreške regije te dijelom na varaždinskom, međimurskom i koprivničkom području, kao i putem Interneta.

Inače, Radio Ludbreg je s emitiranjem započeo 26. srpnja 1966. godine, kada je u sklopu Narodnog sveučilišta s radom krenula lokalna radio stanica Ludbreg, a danas Radio Ludbreg. Godine 1995. emitirano je 131.400 minuta lokalnog programa vlastite produkcije i 3650 minuta preuzetog informativnog programa HRT-a. Početkom 1996. godine osniva se novo trgovačko društvo koje je poduzelo aktivnosti za dobivanje koncesije čime radio izlazi iz Narodnog sveučilišta i počinje samostalno djelovati.

radio ludbreg
Foto: ePodravina