EPODRAVINA I ČITATELJI

Nakon objave ePodravine parcela buduće Obrtničke škole je pokošena, javio nam se čovjek koji će ju održavati besplatno!

Uputili smo ga na Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i pravne poslove, a dan kasnije nam se javio s novostima.

17:30h
0
Parcela prije i poslije košnje trave
Parcela prije i poslije košnje trave. Foto: Ivan Balija, ePodravina.hr

Nakon što smo pred koji dan na portalu ePodravina.hr objavili priču o problemima s kojima se muče stanari ulice Rudolfa Horvata u Koprivnici, zbog neodržavane parcele buduće Obrtničke škole, stvari su se zakotrljale, počele rješavati, a priča dobila pozitivan i sretan završetak. Barem na rok od dvije godine.

U međuvremenu je, prvog radnog dana ovog tjedna, o trošku Županije Koprivničko-križevačke obavljena i druga ovogodišnja košnja na spornoj parceli u novoj stambenoj zoni Cvjetna.

Za spomenuti je kako je upravo zahvaljujući našoj objavi priča dobila i nastavak. Samo nekoliko minuta nakon što smo objavili članak na Facebook profilu ePodravine javio nam se čitatelj Denis Đurđević s upitom kome da se obrati i dogovori besplatno održavanje te parcele.

Ovaj Koprivničanac iz Goričke ulice uzgaja krave i vodi konstantnu borbu s manjkom zemljišta, odnosno livada na kojem bi kosio sijeno. Tako je ponudio besplatnu košnju, u zamjenu za sijeno. I svi sretni.

Uputili smo ga na Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i pravne poslove, a dan kasnije nam se javio s novostima.

– Još jednom će parcelu pokositi angažirana firma (obavljeno u ponedjeljak op.a.), a onda ću ja nastaviti s njenim održavanjem iduće dvije godine – javio nam je zadovoljno Đurđević koji je, bez obzira na to što si je osigurao poprilično veliku parcelu za košnju, i nadalje u potrazi za novim površinama na kojima bi si osigurao sijeno za prehranu goveda.