Nakon Omiškog festivala, klapi Koprivnica otvorila se mnoga vrata, ovaj put oduševili u Supetru

13:10h
0
Foto: Klapa Koprivnica

članovi DVD-a Supetar predložili su direktoru mjesne Turističke zajednice, koja je ujedno i organizator festivala otočkih klapa, da kao posebni gosti na 7. Festivalu otočkih klapa nastupi upravo klapa Koprivnica. Bio je to poziv koji se nije mogao odbiti.

Zapaženi ovoljetni nastup na izlučnom natjecanju za poznati Omiški festival klapa u Bolu na otoku Braču, klapi Koprivnica otvorio je dosad već mnoga vrata.

Odličan dojam koji su tada ondje ostavili zaslužan je da su prošlog vikenda ponovno putovali put Brača. Ovaj put s predstavnicima koprivničke Vatrogasne zajednice, s kojima klapa Koprivnica blisko surađuje, boravili su kao gosti DVD-a Supetar.

Naime, članovi DVD-a Supetar predložili su direktoru mjesne Turističke zajednice, koja je ujedno i organizator festivala otočkih klapa, da kao posebni gosti na 7. Festivalu otočkih klapa nastupi upravo klapa Koprivnica. Bio je to poziv koji se nije mogao odbiti.

Klapa Koprivnica s vatrogasnim zapovjednikom Ivanom Jakšićem Žilom i njegovom suprugom Gajkom // Foto: Vatrogasac.netZa boravka na Braču koprivnički vatrogasci i dečki iz klape Koprivnica družili su se s mjesnim vatrogasnim zapovjednikom Ivanom Jakšićem Žilom, a popili su kavu i s gradonačelnicom Ivanom Marković. U pratnji domaćina obišli su i mjesta Bol i Pučišća.

Na samom festivalu, osim koprivničke, nastupilo je još devet klapa i jedna pobjednička iz 2009. godine.

“Vjerujte mi nije bilo lako momcima poslije 10 domaćih izaći na pozornicu kao gost iznenađenja i zapjevati. Znojili smo se i mi u publici. Prvom pjesmom pozdravili su publiku, drugom su ih pridobili, bila je to Koprivnica, grade moj, a svim ostalim izvedenim pjesmama osvojili. Dečki su briljirali, a mi u publici rasli do neslućenih visina istinskog ponosa i zadovoljstva. Svaka čast dečkima iz klape Koprivnica koji su pokazali svima kako to uspješno rade kontinentalci”, istaknuo je Ivan Golubić za portal Vatrogasac.net.

Dodao je kako je povratak također bio vrlo zanimljiv, posebno vožnja trajektom od Brača do Splita koju je klapa Koprivnica začinila svojom pjesmom na iznenađenje domaćih i stranih turista.