Zdravstveni susret pod suncobranima

Nakon savjeta o doziranju lijekova, za kraj naučite o koristima plesa

13:00h
0
'Zdravstveni savjeti pod suncobranima' održat će se u petak na terasi ispred knjižnice // Foto: Arhiva Koprivnica.net
Zdravstveni susreti pod suncobranima // Ilustracija

Za petak za 10 sati je najavljen posljednji Zdravstveni susret pod suncobranima, s temom Plesa kao jedim od oblika tjelesne aktivnosti koji osim fizičkih koristi, poboljšava i koncentraciju i raspoloženje.

Proteklog je petka na terasi ispred knjižnice održan još jedan od Zdravstvenih susreta pod suncobranima, u suradnji s koprivničkom bolnicom. Tema susreta bila je Usklađena primjena lijekova.

O temi je govorila magistra Darija Kuruc koja zahvaljujući projektu Europske unije, u koji je uključena i Bolnica, aktivno radi na usklađenju terapije čiji je cilj povećati sigurnost bolesnika te pomoći liječnicima u detektiranju kronične terapije i mogućih terapijskih problema.

Istaknula je kako većina starijih osoba ima najmanje jednu kroničnu bolest poput povišenog krvnog tlaka, dijabetes ili povišene masnoće, zbog koje svakodnevno uzima terapiju, a farmaceut je tu da u dogovoru s pacijentom i doktorom preporuči pravilnu terapiju. Napomenuto je da je iznimno važno da se lijekovi uzimaju u točno propisanoj dozi, u određeno vrijeme i na propisan način.

Za petak za 10 sati je, pak, najavljen posljednji Zdravstveni susret pod suncobranima, s temom Plesa kao jedim od oblika tjelesne aktivnosti koji osim fizičkih koristi, poboljšava i koncentraciju i raspoloženje.

Predavanje će održati fizioterapeutkinja Paula Hrpalo, voditeljica sportsko-rekreativne grupe u Klubu za starije osobe Mariška, koja se u slobodno vrijeme bavi latinoameričkim i standardnim plesovima.