HT PRVA LIGA

Nakon slavlja na putu iz Šibenika, Slaven Belupo ide Gorici, Stipić: Bodove ne osvajaju ljubazni zetovi, već lopovi i lopovsko ponašanje

Podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu odigranom 22. kolovoza, unatoč dobroj igri koprivničkog sastava, Ognjen Mudrinski dvama kasnim pogocima donio je pobjedu Goričanima.

15:30h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Trener Tomislav Stipić pred utakmicu sa Šibenikom kazao je kako moraju podići količinu udaraca i ubačaja. S obzirom na to da su slavili 0-3, čini se kako su ga Farmaceuti poslušali.


– Ta je utakmica podigla samopouzdanje i raspoloženje. Bilo je zaista lijepo u autobusu, na putu kući. Drago mi je zbog mojih igrača jer su odigrali dobro i prema naprijed i prema nazad, odigrali su jednu balansiranu utakmicu. I igrači koji su ušli s klupe opravdali su svaku svoju minutu. Sigurno je i ta utakmica putokaz, pokazali smo da smo iz prve utakmice sa Šibenčanima u Koprivnici, u kojoj jedno poluvrijeme nije bilo na nivou, izvukli pouke i da smo se popravili i na kraju uzeli bodove u gostima. Generalno smo shvatili da u HNL-u ne osvajaju bodove ljubazni zetovi i gospoda, već lopovi i lopovsko ponašanje – komentirao je Stipić pobjedu nad Šibenikom.

Premda Šibenčani pružaju dobre nastupe u prvoj sezoni nakon ulaska u HT Prvu ligu te su za svakoga izazovan protivnik, rezultati i dojam ukazuju kako će sutrašnji zadatak biti teži. U sklopu zaostalog susreta 11. kola, u 17 sati, Slavenaši će gostovati u Velikoj Gorici kod – Gorice.

Tomislav Stipić // Foto: Ivan Brkić

– Sve utakmice u HNL-u su komplicirane. Trebamo se dobro pripremiti i pružiti dobru izvedbu kako bismo imali realnu šansu za pobjedu ili osvajanje boda. To ćemo i ovoga puta napraviti. Znamo da je Gorica dobra momčad, ali i da svoje utakmice u posljednje vrijeme pobjeđuje isključivo čarolijom pojedinaca na što ćemo se i pripremiti. Znamo da smo ove sezone osvojili više bodova u gostima nego kod kuće, ali isto tako i da smo s Goricom igrali jako dobro u Koprivnici, a nesretno izgubili. Ima dosta argumenata da hrabro sjednemo u autobus i krenemo prema Gorici – rekao je Stipić za službene klupske stranice.

Podsjetimo, u prvom međusobnom ogledu odigranom 22. kolovoza, unatoč dobroj igri koprivničkog sastava, Ognjen Mudrinski dvama kasnim pogocima donio je pobjedu Goričanima.

– Gorica je specifična momčad s puno internacionalaca. Oni su kao predator, iskoriste greške protivnika. Možemo iskoristiti onu prvu utakmicu s Goricom kao motiv, ali možemo i ovu protiv Šibenika shvatiti kao mini pripremu jer igraju slično. Najvažnije je da moji igrači ostanu vjerni sebi i potvrde formu iz gotovo cijele ove sezone. Svi moramo braniti svoj gol, a ako nas još malo sreća pomazi u realizaciji, bit će to još bolje – zaključio je Stipić.

Foto: Ivan Brkić

Najkvalitetniji igrač sastava litavskog trenera Valdasa Dambrauskasa svakako je Kristijan Lovrić, s osam pogodaka drugi strijelac prvenstva. Ujedno je jedan od onih koji će uputiti najviše udaraca prema suparničkim vratima. Glede trenutnog plasmana, s 23 boda nalaze se na trećem mjestu. Slaven je, pak, šesti s 14.

čitam...