Nakon smrti 15-godišnjaka // Policija zbog Galaxyja ‘češljala’ Šareni dućan i Sexy shop

19:41h
0
Policajci su u Martinovki proveli nekoliko sati // foto: Koprivnica.net

Znak za uzbunu stigao je prije osam dana kada je u Zagrebu zbog predoziranja Galaxyjem preminuo 15-godišnji dječak.

Policija je danas oko podneva posjetila Šareni dućan i Sexy shop u zgradi Martinovki u samom središtu Koprivnice. U vrijeme kada su djelatnici policije i inspektori bili u trgovinama kupci u njih nisu mogli ući. Na vratima Sexy shopa, primjerice, stajao je natpis da trenutačno ne rade. Glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek na naš upit o čemu se radi ostao je “zakopčan do grla”.

– U ovom trenutku ne možemo vam ništa reći osim da provodimo policijske izvide. Ako i kada nešto utvrdimo, bit ćete pravovremeno obaviješteni – kazao nam je on.

Iako službene potvrde nema, policajci su navodno istraživali prodaju aromatičnih mješavina sintetičkih sastojaka poput Galaxyja i brojnih drugih sličnih preparata.

Znak za uzbunu stigao je prije osam dana kada je u Zagrebu zbog predoziranja Galaxyjem preminuo 15-godišnji dječak.

Stručnjaci kažu da se Galaxy, kao i Spice, Solar, Atomix i slični preparati mogu legalno kupiti jer su deklarirani kao osvježivači prostora, soli za kupanje ili gnojivo za biljke. Ipak, riječ je o jakoj sintetičkoj drogi čiji je učinak sličan onom THC-a.

Podsjetimo, prije nepune tri godine policija je zbog Galaxyja, u kojem mnogi vide zamjenu za marihuanu, već bila u Šarenom dućanu i Sexy shopu, ali nije poznato s kakvim epilogom.

Činjenica jest da je prodaja Galaxyja i sličnih preparata dosad bila legalna, ali očito je i država shvatila da tome mora stati na kraj jer ništa nije vrednije od ljudskog života.

>> Policijska racija u Martinovki // Koprivničanci umjesto marihuane legalno pušili Galaxy? (2012)

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW