Van sa starim, unutra s novim

Nakon uspješnog rušenja starih kuća, Grad uvodi novu popularnu mjeru za uljepšavanje ulica – rušenje starih ograda

Grad će u potpunosti financirati njihovo uklanjanje, a sufinancirat ćemo postavljanje novih panel-ograda sa 110 kuna po metru, uputio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

14:41h
0
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Nakon uvođenja mjere za rušenje starih i opasnih kuća koja se pokazala iznimno uspješnom, Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo i mjeru za uklanjanje ograda sagrađenih od betona, cigle i drugih teških materijala.

– Srušeno je preko 50 starih kuća na području Đurđevca, te i dalje pristižu novi zahtjevi za rušenje. Znam da će ova mjera privući veliki interes kod naših građana. Cilj je da se uklone betonske ograde koje graniče s javnim površinama, a koje predstavljaju opasnost za prolaznike jer su nagnute nad pješačke staze. Grad će u potpunosti financirati njihovo uklanjanje, a sufinancirat ćemo postavljanje novih panel-ograda sa 110 kuna po metru – uputio je gradonačelnik Hrvoje Janči u tematiku.

Zahtjev za uklanjanje ograde vlasnici mogu predati u Grad Đurđevac, a na temelju prijedloga nadležnog Odbora donijet će se odluka o uklanjanju i odobrenju sredstava.

Uvjet za odobrenje sredstava za postavu ograde je da vlasnik izgradi temelj za ogradu visine 20 cm, da ograda bude postavljena regulacionom linijom, a ukoliko želi vlasnik može postaviti i drugačiju vrstu ograde.

– Trenutno se u Bjelovarskoj ulici radi staza, a tamo ima nekoliko opasnih ograda u nizu koje predstavljaju opasnost za pješake. Odobravanjem ovih sredstava nadamo se da ćemo potaknuti ljude da sruše neugledne ograde, te da ograde svoju parcelu novom ogradom. U najmanju ruku, vlasnici su dužni napraviti betonski temelj za panel-ogradu. Vjerujem da će ova odluka naići na dobar odaziv, a komunalni redar će obići teren i sve vlasnike takvih ograda pozvati da iste urede i iskoriste ovu mjeru. Ovime nastavljamo raditi na tome da uljepšamo izgled našega grada – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

čitam...