Napadač na Nynkeua dobio deset mjeseci uvjetnog zatvora

11:53h
0
nynkeu

100306-nynkeu-MV.S., nezaposleni 19-godišnjak iz Koprivnice, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci, s rokom kušnje od dvije godine, zbog rasistički motiviranog napada na Kamerunca Nicolasa Nynkeua, igrača Slavena Belupa. Presudio je tako Općinski sud u Koprivnici, s tim da je presuda nepravomoćna, pa su javnosti poznati samo inicijali osuđenika.

V.S. je u večernjim satima 16. siječnja 2010. susreo Nynkeua na Trgu podravskih heroja u Koprivnici. Zbog snažne odbojnosti prema osobama druge rase i boje kože, uputio se za njim s ciljem da ga teško tjelesno ozlijedi.

Pratio ga je do Duge ulice, gdje mu je prišao s leđa i udario ga drvenom letvom u zatiljak glave. Nakon što se Nynkeu okrenuo prema njemu, udario ga je još jednom letvom po ruci, nanijevši mu lake tjelesne ozljede. Napadač je odmah nakon napada pobjegao s mjesta događaja, ali ga je nekoliko dana kasnije otkrila koprivnička policija. Optuženog je sud proglasio krivim što je započeo, ali nije dovršio namjeru da Nynkeua teško tjelesno ozlijedi.

V.S je priznao počinjenje kaznenog djela te je izrazio kajanje, pa je sud prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i izrekao kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko on u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW