POZNAT DIO OKOLNOSTI

Napadnuto dijete u teškom stanju operirano u Zagrebu, policija navela detalje napada

Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta.

07:56h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Strašan se događaj odvio jučer u Repašu, u kojemu je pas izgrizao jednomjesečnu djevojčicu, a o čemu smo pisali.

Kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrđeno je kako se radi o argentinskoj dogi. Pas je izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Saznalo se, također, kako je pas u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta. Daljnje kriminalističko istraživanje se provodi.

Za 24sata, ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je kako su bebi još u Koprivnici, oko 15 sati, napravili CT glave nakon čega su je zbog teških ozljeda hitno prebacili u Zagreb, u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

– Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično – rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

– Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege – izjavio je Roić nakon operacije.

Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex rekla nam je kako nakon napada psa, policija po službenoj dužnosti mora zvati veterinarsku inspekciju koja potom izlazi na teren.

– Čim pas ugrize drugu životinju ili čovjeka, automatski spada pod opasne pse, a za njih postoji i poseban pravilnik. Psa se testira i od vlasnika se traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju – rekla je Ban-Krošelj.

 

čitam...
Loading...