Ljetni istjerivači dosade

Narodna knjižnica Virje pripremila šarolik program radionica za vaše najmlađe

Računala na dječjem odjelu djeci su na raspolaganju za igranje petkom od 11 do 15 sati, a pričaonica za predškolsku djecu u dobi od 3 do 7 godina nastavit će se održavati utorkom u 17 sati, predškolci moraju biti u pratnji roditelja.

12:27h
0
Detalj s radionice 'Tragači' // Foto: Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović'

Ovog ljeta Narodna knjižnica Virje po prvi puta organizira Ljetne istjerivače dosade, program radionica i događanja za djecu osnovnoškolske dobi.


U ljetnoj školi robotike za sve one koji se nisu uključili u toku školske godine, a to žele sad, bit će održane četiri radionice na kojima će biti prezentirani temelji rada s robotima. Od osmišljavanja robota i njegovih funkcija i dizajna, preko temeljnih načela programiranja, do upoznavanja naših M-bot robota i njihovih senzora te programiranja u Adblock programu.

Laboratorij ludog znanstvenika serija je od četiri radionice na kojima će se raditi jednostavni, a zabavni pokusi kojima je cilj rastjerati ljetnu dosadu.

Poseban dio programa su četiri radionice Nemirne ručice koje će voditi četiri umjetnice koje svoje ručni rad predstavljaju u ciklusu izložbi Nemirne ruke koji je u tijeku u Narodnoj knjižnici Virje. Tako će se i djeca moći okušati u salvetnoj tehnici, recikliranju tekstila, oslikavanju stakla i kaširanju konca.

Računala na dječjem odjelu djeci su na raspolaganju za igranje petkom od 11 do 15 sati, a pričaonica za predškolsku djecu u dobi od 3 do 7 godina nastavit će se održavati utorkom u 17 sati, predškolci moraju biti u pratnji roditelja.

– Radionice u besplatne, ali je broj mjesta ograničen pa pozivamo djecu i roditelje da se predbilježe u knjižnici ili na telefon 048 897 095 – poručuju iz Narodne knjižnice Virje.

PROGRAMI:

Laboratorij ludog znanstvenika – od 10 do 12 sati
5. srpnja – Arheološka istraživanja
12. srpnja – Okusi pokusi
19. srpnja – Hokusi pokusi
26. srpnja – Bombastični pokusi

Nemirne ručice – od 10 do 12 sati
20. srpnja – Salvetna tehnika
27. srpnja – Oslikavanje stakla
3. kolovoza – Kaširanje konca
10. kolovoza – Recikliranje tekstila

Ljetna škola robotike – od 10 do 12 sati
2. kolovoza – Dizajniranje robota
9. kolovoza – Kako programirati, prolazak kroz labirint
16. kolovoza – M-Bot, upoznavanje rada robota i senzora
23. kolovoza – Programiranje u ADBLOCK programu

čitam...