volontiraj i čitaj

Narodna knjižnica Virje uvela svoju valutu Bookcoin, a njima mogu platiti i novu frizuru za početak škole

Narodna knjižnica Virje provodi program poticanja čitanja, volonterstva i financijske pismenosti pod nazivom Bookcoin.

15:13h
0
Foto: Narodna knjižnica Virje

Narodna knjižnica Virje provodi program poticanja čitanja, volonterstva i financijske pismenosti pod nazivom Bookcoin.

– Bookcoin je knjižnična valuta, novac koji smo uveli za potrebe našeg rada s djecom. On povezuje više programa koji se u toku godine odvijaju u našoj knjižnici, a kao sredstvo
plaćanja može se koristiti i vani – pojasnila je Ivanka Ferenčić Martinčić, ravnateljica knjižnice u Virju.

Tako članovi knjižnice mogu Bookcoin koristiti čitavu godinu za plaćanje zakasnina, rezervacija, izradu iskaznica, fotokopiranje i printanje, zatim povremeno iskoristiti kod suradničkih organizacija, obrta i trgovina te prilikom svečanosti paljenja adventskih svijeća u Virju. A bookcoinom mogu se kupiti čaj i lepinje!

Kako djeca u Narodnoj knjižnici Virje mogu zaraditi Bookcoin?

Foto: Narodna knjižnica Virje

Čitanjem i izradom preporuka za pročitane knjige, volontiranjem u knjižnici, u programima ustanova i udruga koje su dio ovog programa.

A svojim marljivim članovima čitačima knjižnica želi omogućiti i da novu školsku godinu započnu s novim frizurama. Tako svoje Bookcoine koje su zaradili volontirajući i čitajući mogu iskoristiti do 15. rujna u frizerskom salonu Studio A u Virju!

– Zahvaljujemo Aniti Lončar, vlasnici salona i našoj dragoj korisnici na sudjelovanju u ovom programu – proučuju iz knjižnice.

 

 

 

 

 

čitam...