Naš kolumnist Matej Perkov uskoro predstavlja svoju knjigu

11:08h
0
Putopis je spoj planinarsko-punkerskih priča

Dvije zanimljive ideje spojile su se u jednu te će uskoro ugledati svjetlo dana. Književno – glazbeni projekt udruge nove urbane kulture Come2music  predstavlja nam putopis u kombinaciji sa glazbenim albumom. Novitet je taj što knjiga nije izdana u klasičnom tvrdom uvezu već digitalno, na CD-u zajedno s glazbenim albumom. Izdavač Come2music kaže „Nemamo love za tvrdi uvez i ovo je jeftinije, a i ne razbacujemo se papirom i čuvamo drveće!“.

Jedan od kolumnista web portala Koprivnica.net i punk recenzenata glazbenog portala Terapija.net, Matej Perkov, predstavit će nam svoju knjigu Planinarsko pankerski putopis. Matej Perkov poznat je kao redatelj dokumentarnog filma „Koprivnica pleše pogo“, a ovo mu je književni prvijenac u kojem objedinjuje svoje posjete koncertima i planinarske pohode po planinama Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH…

Naslovnica knjigeKao što ne voli da ga ljudi nazivaju redateljem ili novinarem, tako ne voli ni da ga se naziva piscem. Iako se punk i planinarenje čine kao dva nespojiva pojma, zanimljiva je lakoća kojom vas Matej Perkov vodi s alpskih vrhova u klubove poput Medike ili Močvare, od velebitskih šuma i livada do Monte Paradiso festivala. Knjiga je na CD-u u
digitalnom obliku (elektronička knjiga), a na 240 stranica nudi nam obilje humoristično prepričanih koncerata, opijanja i planinarskih pohoda – sve popraćeno s preko 200 fotografija.

Cover albumaAfirmirani koprivnički kantautor Milivoj Štefanec odradio je glazbeni dio projekta snimivši zanimljiv album Savez boraca. Ovaj album nudi petnaest vokalno-instrumentalnih „trubadurskih“ skladbi u punk štihu, a velike pohvale albumu dali su rock kritičar Vladimir Horvat – Horvi i živući „otac“ hrvatske glazbe Arsen Dedić. Brojni prijatelji imali su prilike „škicnuti“ u poneko poglavlje knjige ili posluhnuti neke melodije s albuma Savez boraca. Što će književni i glazbeni kritičari reći nakon što ovaj projekt 27. prosinca izađe u javnost? Autori ne znaju i nije ih briga – ovo je pankerski projekt! Napravljen je zato jer se autori imaju potrebe kreativno izraziti i pružiti publici nešto novo.

Ako vam sve to zvuči zanimljivo, dođite u utorak 27. prosinca u 18h u koprivnički Dom mladih (velika dvorana) na promociju ovog projekta. Organizator vam priprema ugodno druženje s autorima i još kojekakva iznenađenja. S obzirom na novogodišnje blagdane udruga Come2music svakome će pokloniti jedan primjerak CD-a s knjigom i glazbenim albumom.