volontiram - mjenjam svijet

Naši najmlađi volonteri vrlo uspješni u likovnom izričaju

Čestitke svim mladim umjetnicima i njihovim mentorima a sve koji su u prilici pozivamo da posjete izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti od 5. do 19. prosinca 2018. godine.

09:37h
0

Na likovnom natječaju Volontiram – mijenjam svijet koji je trajao od 15. rujna do 9. listopada, a koji je organizirao Hrvatski Crveni križ u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje, najmlađi volonteri ostvarili su zapažen uspjeh.

Stručno povjerenstvo za odabir pobjedničkih radova sastavljeno od stručnjakinje za likovnu umjetnost dr. art Ivane Gorički, prof. likovne kulture i Dubravka Kastrapelija, prof. likovne kulture, stručnjakinje za temu volontiranja Ivane Zadražil Vorberger, prof. soc. pedagog, voditeljice Službe za rad s mladima i volonterima HCK i stručnjaka za provedbu Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, viših savjetnika za nacionalne programa Agencije za odgoj i obrazovanje Nevenke Lončarić-Jelačić, prof. i mr. sc. Tomislava Ogrinšaka odabralo je 35 najbolja likovna rada od 512 radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj.

U uži izbor odabrani su radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti i u odnosu na analizu same teme natječaja. Prilikom odabira radova vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja tj. porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom.

Na likovni natječaj pristigli su radovi iz ukupno 65 osnovnih škola i 23 srednje škole. Radovi koji će biti izloženi na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti su:

Katja Zagorščak: Crveni križ pomaže djevojčici bez noge, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, 3.c, mentorica: Đurđica Pošta;
Nika Jurendić, Djeca su došla u posjet starijima, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica 3.c, mentorica: Đurđica Pošta;
Melani Glavnik, Pomozi, OŠ Reka, Reka, 3.razred, mentorica: Ivana Zrinjski;
Laura Žganec, Pomažem starijima u donošenju namirnica, lijekova i prijelazu preko ceste, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.b mentorica: Marija Petras;
Anja Horvat, Djeca volonteri, OŠ braća Radić, Koprivnica, 3.c, mentorica: Edita Sinjeri Štefanek;                                            Tin Popec, Volonteri dijele pakete, OŠ Molve, Molve, 3.razred, mentorica: Dubravka Jaković.

Čestitke svim mladim umjetnicima i njihovim mentorima, a sve koji su u prilici pozivamo da posjete izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti od 5. do 19. prosinca 2018. godine.

čitam...
Loading...