Nasilje u obitelji // Vrijeđali roditelje, tukli punicu i suprugu, tjerali djecu

12:00h
0
Ilustracija // foto: www.sxc.hu

Nasilnička ponašanja u obitelji, gdje su napadači gotovo uvijek pod utjecajem alkohola, postala su sve češća praksa. Prošlog četvrtka, oko 19. 30 sati u Križevcima, 27-godišnji nasilnik iz Malog Poganca je u kući i na dvorištu pogrdnim riječima vrijeđao svoju punicu (50).


Nakon što ju s 1,30 promila alkohola u krvi dobro izvrijeđao, htio ju je i udariti, no u tome ga je spriječila njegova nevjenčama supruga (27). Cijelom je nemilom događaju svjedočio i njihon sin (12). Počinitelj je na policiji zadržan do otrježnjenja te je kažnjen novčanom kaznom od čak 7000 kuna te zabranom približavanja punici.

– I otprije nam je poznat po nasilničkim ponašanjima – kazao je Dražen Laljek, glasnogovornik županijske policije.

Istoga je dana u Delovima, oko 1.30 sati, 32-godišnjak pogrdnim riječima vikao i vrijeđao svoju majku (51) i oca (54). Imao je 1,95 promila u krvi te je kažnjen zatvorom od 30 dana, uvjetno na godinu dana.

U mjestu Prkos je pak u srijedu oko 16.30 sati 47- godišnjak s 2,45 promila, vikao i galamio na svoju suprugu (33) te nju i djecu tjerao van iz kuće. No, nije sve završilo na vrijeđanju, već je suprugu i ošamario po licu. Zanimljivo je kako je sam počinitelj pozvao policiju te je kažnjen zatvorom od 60 dana, godinu dana uvjetno.

čitam...