Presuda

Nasilnik opet izudarao suprugu, bacio joj je i mobitel u peć, a platiti neće praktički ništa: “Žao mi je, ali supruga me provocirala”

Kako je u pritvoru proveo osam dana, što je ekvivalent tom novčanom iznosu, smatra se da je kaznu platio.

17:00h
0
Nasilje u obitelji // Ilustracija
Nasilje u obitelji // Ilustracija

Nasilnik koji je maltretirao i tukao suprugu proglašen je krivim na Općinskom sudu u Varaždinu i za svoja nedjela na kraju neće platiti praktički ništa.

Radi se o 52-godišnjaku s varaždinskog područja koji je sredinom siječnja ove godine ponovio nasilje u obitelji, za koje je već dva puta osuđivan.

Ovog puta, piše varazdinski.hr, on je vršio fizičko i psihičko nasilje nad suprugom tako da je ju prvo vrijeđao preko telefona, a kad je stigla u obiteljsku kuću, udario ju je šakom u lice te joj je potom uzeo mobitel na koji se željela javiti i bacio ga je u peć. Nakon toga počeo ju je gušiti. Kad je policija stigla, 52-godišnjak je uhićen i u pritvoru je proveo osam dana.

Na sudu je rekao da u braku imaju povremenih nesuglasica, ali da je tako u svakom braku.

– Za nesuglasice je kriva moja ljubomora. Žao mi je zbog počinjenog prekršaja, no supruga me provocirala. Rekao sam joj da to ne radi jer sam već prije pravomoćno kažnjavan zbog nasilja u obitelji i zbog toga sam imao financijske izdatke – rekao je na sudu.

Supruga je istaknula, piše u presudi, kako je bila uznemirena i na radnom mjestu se bojala da će je suprug ubiti, kako joj je i zaprijetio.

– Kad sam došla doma, bio je pijan i prljav. Rekla sam mu da je postao pravi pijanac, a on me na to udario u glavu – svjedočila je žena.

Sud je 52-godišnjaku odredio kaznu u iznosu od 2400 kuna. No kako je u pritvoru proveo osam dana, što je ekvivalent tom novčanom iznosu, smatra se da je kaznu platio. Treba platiti i 200 kuna sudskih troškova.

čitam...
Loading...