sveučilište sjever

Nastava na smjeru Održiva mobilnost i logistika trebala bi početi tijekom 2017. godine

09:38h
0
Sastanak // Foto: koprivnica.hr
Sastanak // Foto: koprivnica.hr

Predstavnici Saveza za željeznicu predstavnicima Grada Koprivnice i Sveučilišta Sjever održali su prezentaciju kurikuluma održive urbane mobilnosti koji se izrađuje u sklopu projekta Civitas Dyn@mo jučer, u srijedu, u koprivničkoj gradskoj upravi.

Naziv novog studijskog programa koji bi se provodio na Sveučilištu Sjever u sveučilišnom centru Koprivnica je Održiva mobilnost i logistika, a provodio bi se kao dvogodišnji diplomski studij. Radi se o interdisciplinarnom studiju, a u prvoj godini predviđen je upis 60 studenata od čega bi bilo 30 redovnih i 30 izvanrednih, a  nastava bi trebala početi s izvođenjem tijekom 2017. godine.

Kurikulum, kojem je naručitelj Grad i kojeg će na korištenje ustupiti Sveučilištu Sjever, izradio je konzorcij sastavljen od predstavnika Saveza za željeznicu, OIKON-a, MCRIT-a i Fraunhofer instituta.

Ciljane skupine kurikuluma su studenti, zaposlenici u tvrtkama s naprednim logističkim procesima, prijevoznici, urbanistički i projektni uredi, zaposlenici u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te zaposlenici javnih institucija, nezaposlene osobe koje su završile preddiplomske ili diplomske studije iz polja tehnologija prometa, transporta ili sličnih područja tehničkih znanosti.

 

čitam...