tko je u pravu?

NASTAVAK SAGE OKO MARTINOVKE Javio se Grošić i objasnio svoju stranu: Mjede iznose neistinu i traže prava koja nemaju

Postavlja se i pitanje koji građanin Grada Koprivnice bi pristao na zahtjev susjeda - da koristi susjedovu nekretninu za svoj ulaz jer je iznajmio ulaze u svoju nekretninu drugima i od kojih ubire zakupnine?, pita se Grošić.

14:25h
0
Foto: Matija Gudlin

Saga oko Martinovke dobila je novi nastavak. Nakon stanara i Grada, javio se i gosp. Grošić preko svog odvjetnika i poslao nam priopćenje u kojem se osvrnuo na netom objavljene medijske napise. Također, u elektroničkoj pošti priložena je fotografija i dio zapisnika o iskazu gosp. sada pok. Filipa Mjede.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Poštovani,

ponukan medijskim praćenjem događaja na mojoj nekretnini na Florijanskom trgu, a na inicijativu mojih susjeda koji iznose neistine te komentarima na društvenim mrežama koji su klevetnički i uvredljivi, ovim putem dajem kratko očitovanje viđenja sadašnje situacije pa Vas molim da isto prenesete u cijelosti.

Nekretnina na Florijanskom trgu je kupljena na javnom natječaju Grada Koprivnice 2015. godine. Dakle, apsolutno svatko se na isti mogao javiti i kupiti nekretninu. Na natječaj se, osim Grošić Darka, nije javio niti jedan drugi ponuditelj. Dakle, netočno je da je  nekretnina kupljena u dogovoru sa Gradom Koprivnicom, i da se pogodovalo pri prodaji, da je  bio ili je član gradskog vijeća itd. U tom trenutku na nekretnini nisu postojala upisana bilo kakva prava drugih osoba.

Manjina suvlasnika tkz. Martinovke (1/4) na čelu sa “predstavnikom stanara” pravomoćnim sudskim odlukama odbijeni su sa tri tužbena zahtjeva. Dakle, pravomoćnom sudskom odlukom utvrđeno je da isti nemaju služnost prolaza i provoza preko nekretnine. Nadalje pravomoćnom sudskom odlukom utvrđeno je da su isti dužni vratiti ogradu koju su srušili. Pravomoćno je presuđeno i da su isti uznemiravali tj. prisvajali vlasnička prava na nekretnini Grošić Darka.

Nakon takvih presuđenja gore navedenih sudova, manjina suvlasnika sada želi sklopiti nagodbu vezanu uz naknadu štete koju se od njih potražuje za nezakonito korištenje nekretnine već tri godine.

Istovremeno, u aktualnom sporu za naknadu štete sada svi redom navode da niti jedan od njih nije koristio nekretninu Grošić Darka u utuženom razdoblju!? Navedeno smatram krajnje nekorektnim pa smatram da je isto nužno istaknuti. Suvlasnicima Martinovke je bilo u početku sporovanja ponuđeno da otkupe nekretninu po cijeni za koju je kupljena uz ostale troškove od Grada Koprivnice, no isto su to odbili.

Fotografija koju nam je u prilogu poslao Darko Grošić

Drugi susjedi, obitelj Mjeda također iznose neistine te traže prava koja nisu imali niti će ih imati. Nije istina da imaju jedini ulaz u kuću sa nekretnine Grošić Darka. Sa Florijanskog trga imaju dva ulaza u objekt te su dva poslovna prostora iznajmili i sada zbog toga žele prolaziti preko nekretnine Grošić Darka. Tu činjenicu dokazuje iskaz pok. gosp. Filipa Mjede na očevidu suda u zapisnik od dana 13.7. 2017. godine. Također, pok. gosp. Filip Mjeda u dopisu upućen Gradu Koprivnici 03.12.2015. navodi da nikakvih služnosti nema. Usprkos tome pokreće tužbu protiv Grošić Darka za utvrđenje prava služnosti prolaza i provoza preko nekretnine Grošić Darka.

Obitelj Mjeda također vrši brojna uznemiravanja tj. prisvajanja vlasničkih prava na nekretnini te su u toku sporovi po tom pitanju. Zadnje uznemiravanje dogodilo se od gđe. Trine Mjeda dana 8. svibnja 2019. u 10.50 sati koja bez ikakvog zakonskog osnova skida ogradu, odnosi je dakle otuđuje imovinu. Ponovno ističemo da je vraćanje ograde naloženo pravomoćnom sudskom odlukom, a ne samovoljom kako se to nastoji prikazati. Dakle, došlo je do situacije kada se više ne poštuju niti pravomoćne sudske odluke.

Postavlja se i pitanje koji građanin Grada Koprivnice bi pristao na zahtjev susjeda – da koristi susjedovu nekretninu za svoj ulaz jer je iznajmio ulaze u svoju nekretninu drugima i od kojih ubire zakupnine?

Dakle, o svemu će na kraju odluku donijeti sud – stoji u priopćenju Darka Grošića koje nam je po punomoći poslao njegov odvjetnik Mijo Ban.

Darko Grošić // Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...