-1 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nastavljaju se radovi na obnovi Domoljuba
N

Ne propustite

Jedna od predstava u DomoljubuU dvorani Domoljub gradonačelnik Zvonimir Mršić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Josip Nakić Alfirević održali su press konferenciju povodom sanacije spomenute dvorane.

Sukladno planu obnove zgrade Domoljuba, kao vrlo značajnog secesijskog objekta i spomenika kulture, koji je ujedno i u aktivnoj ulozi objekta glazbeno-scenske djelatnosti u POU Koprivnica kao gradskoj ustanovi, predviđeno je ukupno pet godišnjih koraka obnove. Do sada su u potpunosti sredstvima iz proračuna Grada u iznosu od milijun kuna te Ministarstva kulture RH u iznosu 500.000 kuna, kao i vlastitim sredstvima, izvršena tri od pet planiranih godišnjih koraka. Riječ je o obnovi i sanaciji krovišta, obnovi stolarije i pročelja s ulične strane Domoljuba te obnova pozornice, izgradnja bočnog direktnog ulaza na pozornicu, izgradnja sanitarnog bloka za glumce i tehniku, obnova postojećeg sanitarnog bloka za posjetitelje i obnova stolarije na depandansi glavne zgrade.

– Ove godine tijekom vremenske nepogode, došlo je do poplavljivanja «male scene», što je u potpunosti sanirano sredstvima POU i sredstvima osiguravajućeg društva Croatia. S ciljem izbjegavanja sličnih akcidenata, izgradili smo novi bočni direktni ulaz na pozornicu te istovremeno zatvorili dotadašnji ulaz u «malu scenu» i time spriječili slične probleme prigodom vremenskih nepogoda. Napominjemo da su svi, dosada izvršeni radovi, u visokom stupnju doprinijeli saniranju, odnosno poboljšanju općeg stanja te funkcionalnosti ovog objekta kulture od osobitog značaja za glazbeno-scensku djelatnost Grada. Posebno naglašavamo ovogodišnje radove kojima smo ostvarili direktan prilaz pozornici s bočne strane zgrade (izbjegnuto je dosadašnje nošenje kulisa i opreme kroz dvoranu, zaustavljanje kamiona s tehnikom ispred glavnog ulaza i sl.); glumačka i tehnička ekipa dobila je puno bolji garderobni prostor s ugrađenim zasebnim sanitarnim čvorom i tuš kabinom; u potpunosti je rekonstruiran i obnovljen sanitarni čvor za posjetitelje; pozornica je obnovljena u kompletnoj površini poda, izvršeni su potrebni soboslikarski radovi, a u zidovima su izvršeni svi potrebni elektroinstalacijski radovi koji će zadovoljiti sve buduće zahtjeve tehnike, istaknuto je na konferenciji.

Radi lakšeg i postupnijeg završetka kompletne obnove Domoljuba, predviđeni su daljnji radovi u 2009. i 2010. godini. To su zahvati na dvorišnom prostoru, preostalim dijelovima fasade i stolarije, kotlovnici s klima uređajima te interijeru u cjelini.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HKL SJEVER

Križevčani prejaki za Koprivnicu, Virovci uvjerljivi protiv Labrade

Košarkaši križevačkog Radnika rutinski su u devetom kolu Druge hrvatske lige Sjever odradili gostovanje kod Koprivnice i nastavili svoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti