Kreće drugo kolo

Nastavljaju se županijske lige, Imbriovec nakon Kupa ide u Ždalu, a Ferdinandovac dočekuje Kunovec pojačan purgerima, Peršić: Domaći teren i publika nosit će nas do pobjede

U Novigradu Podravskom Drava igra protiv Tomislava iz Drnja, a molvarska Mladost putuje u Koprivnički Ivanec na noge domaćoj Slogi. Ferdinandovac na svom terenu dočekuje kunovečko Bratstvo, koje se ove godine pojačalo s nekoliko igrača s zagrebačkog područja. Utakmicu nam je najavio kapetan Ferdinandovca Ivan Peršić. 

10:44h
0
Ferdinandovac - Miklinovec
Foto: Ivan Brkić

Prvensto Prve ŽNL i ovog vikenda kreće u subotu kada svoje utakmice igraju Graničar Legrad i Miklinovec. Graničar iz Legrada nakon pobjede u Miklinovcu dočekuje Kalinovac na svom terenu. Što se tiče Miklinovca, oni traže iskupljenje nakon domaćeg poraza, igraju još jednu utakmicu na domaćem terenu protiv Tomislava iz Svetog Ivana Žabna. Tomislav je ove godine pojačan s nekoliko iskusnih igrača i bit će zanimljivo pogledati kako će se potreseni Miklinovec snaći protiv iskusnog prvoligaša.

Nakon pretkola Kupa u kojem je Imbriovec svladao Karlovac 1919 na produžetke, Borac svoje misli skreće na iduću utakmicu, onu nedjeljnu protiv Prekodravca u Ždali. Sigurno će željeti nastaviti svoj niz nakon dvije uzastopne pobjede kako bi ostali u vrhu. U Peterancu se igra susjedski derbi gdje Panonija dočekuje Osvit iz Đelekovca. U Novigradu Podravskom Drava igra protiv Tomislava iz Drnja, a molvarska Mladost putuje u Koprivnički Ivanec na noge domaćoj Slogi. Ferdinandovac na svom terenu dočekuje kunovečko Bratstvo, koje se ove godine pojačalo s nekoliko igrača s zagrebačkog područja. Utakmicu nam je najavio kapetan Ferdinandovca Ivan Peršić.

– Nakon pobjede u Đelekovcu, odmah smo se okrenuli sljedećem protivniku, Bratstvu iz Kunovca, koji je pojačan igračima iz Zagreba i okolice. Ove sezone imaju respektabilnu momčad. Prednost moje ekipe vidim u domaćem terenu i mnogobrojnoj publici i siguran sam da uz dobru partiju možemo doći do nova 3 boda – rekao je Peršić.

Kako to i priliči, čestitao je Borcu iz Imbriovca na prolazu u Hrvatskom nogometnom kupu. Isto tako, dao nam je svoja razmišljanja o utakmica koje se igraju ovog vikenda.

– Čestitam Borcu na pobjedi u Kupu i prolasku dalje. Pokazali su da imaju kvalitetnu momčad i da igraju dobar nogomet. Pobjedom su dali veliki značaj za naš županijski nogomet. Smatram da ce u Ždali odnijeti puni plijen i osvojiti nova 3 boda. U ogledu između Graničara iz Legrada i Kalinovca pobjedu će upisati domaćin. Mislim da će se u Koprivničkom Ivancu i Miklinovcu igrati tvrde i napete utakmice koje će završiti podjelom bodova, dok očekujem gostujuće pobjede Osvita i Drnja – zaključio je Ivan Peršić.

S druge strane, u Drugoj ŽNL također se igra drugo kolo. Reka dočekuje GOŠK, Tehnika igra kod Hrvatskog Bojovnika, a Viktorija iz Vojakovca ugošćuje Lipu iz Hlebina. Fugaplast igra na svom terenu protiv Mladosti iz Koprivničkih Bregi, Rudar igra protiv Podravca iz Torčeca, a sigečka Mladost protiv Herešina. Starigrad dočekuje Prugovac na svom terenu.

Prva ŽNL

Graničar L – Kalinovac
Prekodravac – Borac
Ferdinandovac – Bratstvo
Panonija – Osvit
Drava NP – Tomislav D
Sloga – Mladost-Molve
Miklinovec – Tomislav SIŽ

Druga ŽNL 

Reka – GOŠK
Hrvatski bojovnik – Tehnika
Viktorija – Lipa
Fugaplast – Mladost KB
Rudar – Podravec
Mladost S – Omladinac
Starigrad – Prugovac

Treća ŽNL

Močile – Ratar
Rudar – Jedinstvo
Mičetinac – Kalnik
Gornja Rijeka – Graničar NV
Drava – Sokol
Dragovoljac – Sabarija
Mladost – Drava Podravske Sesvete