Slučaj škrinja

Nastavljeno suđenje stoljeća, Smiljana Srnec jecala u sudnici: Nisam ubila sestru, voljela sam je i uvijek ću je voljeti

Javnost je po prvi puta moglo vidjeti kako izgleda škrinja u kojoj je bilo tijelo i gdje se nalazila.

11:31h
0
Foto: Matija Gudlin
Smiljana Srnec // Foto: Matija Gudlin

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i sakrila njeno tijelo u škrinju u obiteljskoj kući, gdje je provelo 19 godina.

Novo ročište održano je danas prijepodne na Županijskom sudu u Varaždinu, a govorila je i sama Smiljana Srnec.

– Časni sude, nisam kriva. Nisam ubila sestru. Pomagala mi je, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila, ne želim biti žrtva i ne želim da to budu moja djeca. O drugim stvarima ne bih željela govoriti i ne želim odgovarati na pitanja – rekla je Smiljana kroz suze, prenosti 24sata.

Javnost je po prvi puta moglo vidjeti kako izgleda škrinja u kojoj je bilo tijelo i gdje se nalazila. Na pločici na škrinji piše da je proizvodena u Jugoslaviji 1987., proizvođač je Rade Končar.

Podsjetimo, optužnica Smiljanu tereti da je u ljeto 2000. godine ubila Jasminu s nekoliko udaraca tupotvrdima predmetom, koji u istrazi nije pronađen, a zatim je njezino tijelo stavila u zamrzivač.