Nastavljeno suđenje za kupovanje diploma u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu

13:37h
0
Prvooptuženi Dražen Karlovčan / Foto: Ivan Brkić

Jučer je nastavljeno suđenje za devetnaestero optuženih u postupku koji se na koprivničkom Općinskom sudu vodi zbog malverzacija u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu, prenosi Večernji list

Podsjetimo, optuženicima se sudi jer su se navodno diplome kupovale bez polaganja ispita te su optuženi za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u kaznenom djelu i poticanje na njega. Na jučerašnjem suđenju mišljenje je dao grafološki vještak Igor Jelovac. On se fokusirao na rukopise optuženih Miroslava Fučeka, Nataše Blažičko Trajanoski i Marine Lončar Ružić za koje je ustvrdio kako je neosporno da su rukopisi na prijavnicama za ispite njihovi. 


Neiskusna i naivna

Iskaz je dala i jedna od optuženih, Maja Zakošek. Ona je u Učilištu predavala prvu pomoć, a tvrdi kako su je nagovarali da ocjene upiše i onima koji nisu bili na ispitu te joj tvrdili kako je to ionako samo formalnost. Smatra kako su je iskoristili jer je bila neiskusna i naivna.

Valja napomenuti i kako jedan od optuženih, Marijan Kepa, od jučer ima novog branitelja, poznatog hrvatskog odvjetnika Zvonimira Hodaka. Bivši ravnatelj Učilišta, prvooptuženi Dražen Karlovčan, na izlasku iz sudnice na tu je promjenu rekao kako je jasno u kojem smjeru suđenje ide te kako ga Hodakov angažman ne čudi.

čitam...