Nastavljeno suđenje križevačkom četverostrukom ubojici Stjepanu Roškeru

15:43h
0

090701-rosker-mNa Županijskom sudu u Koprivnici danas je nastavljeno suđenje četverostrukom križevačkom ubojici Stjepanu Rošker, no rasprava nije otišla dalje od svjedoćenja njegova četiri prijatelja. Zrinko Grganić, njegov sin Josip te Goran Radić i Željko Vincek godinama su sa Stjepanom radili građevinske poslove «na crno» i nikada nisu ni pomislili da će počiniti monstruozna ubojstva. Umirovljeni policajac Željko Vincek je naglasio da je Stjepan od njega nekoliko dana prije ubojstava tražio pomoć rekavši mu da mu strina želi oduzeti klijet te da je zbog toga već bio kod policije, ali bez uspjeha. Željko je sutkinji Meliti Mioč-Felak rekao kako je Stjepanu savjetovao da svoj problem ispriča krim policajcima, no nije znao što se dogodilo poslje.

090701-rosker2-mZrinko Grganić je, pak, izjavio da je sa Stjepanom radio «na crno» u Križevcima te na Viru, između ostaloga i za ubijenog Sinišu Roškera te da je s njim i ostalim rođacima bio u dobrim odnosima. Dodao je da mu je Stjepan kazao da s njima ima neriješene imovinsko-pravne odnose, ali ničime nije dao naslutiti da će počiniti zločine. Također, kazao je da je na dan kada se dogodio zločin sa Stjepanom radio od 11 do 17 sati na kući njegovog brata Marijana te da su cijelo vrijeme pili gemište. Josip Grganić i Goran Radić su potvrdili da su radili sa Stjepanom, no kazali su da su znali samo da boluje od šečerne bolesti i PTSP-a.

090701-rosker3-mIako je ovo bila glavna rasprava, sutkinja Melita Mioč-Felak ju nije završila jer nije dobila obdukcijske nalaze Tihomira Matoića, dečka starije kćerke pokojnog Siniše Roškera Sanele, koji je preminuo zbog rana koje mu je Stjepan zadao. Sutkinja je stoga Stjepanu, koji boravi u zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti, produžila pritvor te za rujan zakazala iduću raspravu, na kojoj će svoj iskaz dati i toksikološki stručnjak. Stjepan je, naime, u trenutku počinjenja zločina bio jako pijan, a i boluje od šečerne bolesti te PTSP-a.