Nastup Koprivničanaca na Krčkom sajmu

11:24h
0
Kmetski stolac

Ovih su dana predstavnici sekcije Starih zanata udruge Anno domini nastupili na srednjevjekovnom Krčkom sajmu s ciljem promocije predstojećeg povijesnog spektakla Renesansnog festivala.

U povijesti, Krčki se sajam prvi puta spominje 1524. godine kao sajam na kojem su trgovci sa svih strana Europe, Azije i Afrike trgovali različitim robom.

Unutar zidina povijesne gradske jezgre uprizoren je srednjevjekovni sajam po uzoru na onaj iz davnih i mističnih vremena, gdje su između ostalih Koprivnički stari zanati demonstrirali svoja znanja i vještine te plijenili pozornost publike.

Dakle, ovo je još jedna u nizu promotivnih aktivnosti koje se ciljano provode na Jadranskoj obali gdje se direktnom komunikacijom i interakcijom posjetitelje upoznaje s turističkim potencijalima Grada i okolice.

Također, ovaj će vikend Turistička zajednica grada Koprivnice provoditi promotivne aktivnosti i u Zadru, na manifestaciji „Noć punog mjeseca“ gdje će najveća atrakcija biti Koprivnička kovačnica s planetarno popularnim Jožom Evačićem.

čitam...