traže se direktor i zamjenik

Natječaj je raspisan, ali Petras i Sinjeri trebali bi ostati na čelu Kc voda. Za ePodravinu potvrdili da se i dalje vide na istim pozicijama

Živim s projektom Aglomeracije više od četiri godine i bilo bi mi žao da ga ne sprovedem do kraja, rekao nam je Petras i potvrdio da će se prijaviti na natječaj. Sinjeri je to obavila jutros.

14:09h
0
Foto: Ivan Balija
Zdravko Petras trebao bi ostati na čelu Kc voda // Foto: Ivan Balija

Nedavno smo pisali o tome da će rad trgovačkog društva Koprivničke vode ubuduće, uz Upravu i Skupštinu, nadzirati i novi Nadzorni odbor u koji ulaze Zdravko Punčikar, Roko Andričević, Melita Bači, Jasna Golubić i jedan predstavnik radnika. To bi trebao biti Damir Trajanoski, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika tamošnjeg Radničkog vijeća.

Međutim, promjene bi mogle uslijediti i u Upravi, jer je nedavno na službenim stranicama Kc voda objavljen natječaj za novog direktora i zamjenika direktora. Te funkcije trenutno obnašaju Zdravko Petras i Sandra Sinjeri, kojima mandat istječe početkom prosinca. Natječaj je raspisan do 15. studenog u 15 sati, no kako smo načuli, interes baš i nije velik, iako se može dogoditi da prava navala nastane tek u ponedjeljak. No, tako nešto nerealno je očekivati.

Štoviše, kako doznajemo, Petras i Sinjeri trebali bi zadržati svoje funkcije, što bi bilo i logično s obzirom na ogroman projekt Aglomeracije, u čiju smo realizaciju već krenuli. Da interes za funkcijama koje trenutno obnašaju i dalje postoji potvrdili su nam i u razgovoru.

Aglomeracija i pripajanje križevačkih voda veliki su motiv

– Nisam još prijavu dao, ali planiram. Imam ambicije i vidim se i dalje na ovoj poziciji, jer sam već više od 17 godina u vodno-komunalnom poslu, što u Kc vodama, što ranije u Komunalcu – rekao nam je u uvodu direktor Petras.

Dodao je da je veliki motiv i već spomenuta Aglomeracija, projekt kojemu se maksimalno posvetio.

Foto: Ivan Balija
Petras je ključna osoba kada je u pitanju Aglomeracija // Foto: Ivan Balija

– Možemo biti zadovoljni dosad odrađenim aktivnostima vezanima uz samu pripremu projekta čija je vrijednost veća od 512 milijuna kuna. Zatvorena je financijska konstrukcija, izrađena i izdana potrebna dokumentacija, sve je ugovoreno, radovi su već i započeli i trebamo ih realizirati zaključno s 2023. godinom. Dakle, ozbiljno smo krenuli u ovaj posao i vidim se u njemu i dalje. Živim s time više od četiri godine i bilo bi mi žao da projekt ne sprovedem do kraja – naglasio je.

Petras je već godina u vrhu Kc voda i ranije Komunalca

Također, dodao je da to nije jedina stvar koja ga motivira u ovome poslu.

– Tu je i širenje Kc voda na novo uslužno područje, a pritom mislim na preuzimanje društva iz Križevaca. Tada bismo trebali postati, da tako kažem, dobar igrač na jednom širokom području. Jedan od 40 na razini Hrvatske, a znamo svi zajedno da je ne tako davno bilo 190 vodovoda. Ukratko, ambicija i motiva ne manjka, prijavit ću se i nadam se i dalje ostati na ovoj poziciji – poručio je naš sugovornik.

Inače, kako je i sam naglasio, u ovom sektoru je dugo i na glasu je kao stručnjak u svom poslu. Direktor Kc voda postao je s početkom 2014. godine, no nakon dva mjeseca išao je za člana Uprave Komunalca, a zamijenio ga je Josip Pobi. Na direktorsku poziciju vraćen je ponovno u rujnu 2017. godine, u prosincu je postao predsjednik Uprave Kc voda i taj mandat mu istječe 4. prosinca.

Sinjeri je politički aktivna, a u Kc vodama je od 2018. godine

S druge strane, Sandra Sinjeri nema toliko iskustva u tom sektoru. Za razliku od Petrasa, politički je aktivna, a nedavno je bila i kandidatkinja za zamjenicu župana u Kešerovu timu. Članica je SDP-a više od 20 godina, a pamti se i kao zamjenica ravnatelja, kasnije i kao sanacijska upraviteljica Opće bolnice dr. Tomislav Bardek. Zamjenica je bila Petru Staparu.

Sandra Sinjeri u Kc vode ušla je početkom 2018. godine // Foto: Arhiva

Na iznenađenje mnogih, u Kc vode zakoračila je u siječnju 2018. godine i od tada je, možemo to tako reći, druga osobe kompanije. Kako nam je potvrdila, na toj funkciji vidi se i dalje.

Upravo sam jutros predala zamolbu za poziciju zamjenice direktora, što znači da ambicije postoje. Smatram da smo Petras i ja dobar tim, slažemo se i voljela bih da nastavimo u ovom sastavu, da zadržimo kontinuitet. No, natječaj je raspisan do ponedjeljka i sve opcije su još uvijek otvorene – rekla nam je ukratko Sinjeri.

Traže se struke koje imaju Petras i Sinjeri

Inače, da su na dobrom putu da zadrže svoje pozicije otkriva nam i natječaj, putem kojeg se traže isključivo osobe tehničke i ekonomske struka. Naime, tehničku ima Zdravko Petras, koji je diplomirani inženjer građevine, a ekonomsku Sandra Sinjeri. Jasno, ako imate uvjete koji se traže, a možete ih provjeriti na stranici Kc voda, možete se i vi javiti na raspisani natječaj. Kako smo naveli, zaključno s ponedjeljkom u 15 sati.