Natječaj za direktora Glasa Podravine poništen zbog tehničke greške

20:22h
0
Ozren Špiranec podnio je ostavku, traži se novi direktor Glasa Podravine // Foto: Arhiva

Povjerenstvo predstavnika najvećih dioničara Glasa Podravine poništilo je natječaj za direktora tog medijskog poduzeća. Kako doznajemo od predsjenika skupštine društva Danimira Kolmana, natječaj je poništen jer nije bio u skladu s društvenim ugovorom te će se, nakon ispravljanja tehničke greške, ponoviti za tjedan dana.

Evo kako je Kolman pojasnio nastalu situaciju Radio Dravi:

– U društvenom ugovoru Glasa Podravine nigdje ne piše nikakva struka, piše samo 5 godina radnog iskustva, a u natječaju je pisalo 5 godina radnog iskustva u struci. Prema tome, natječaj nije bio u skladu s društvenim ugovorom i meni je drago da je to bilo primjećeno, tako da evenutalno ne bi bilo da je taj natječaj bio pripremljen, da je ograničavao nekoga u prijavi za direktora Glasa Podravine. Isključivo zbog tehničke greške smo poništili natječaj.

Na sada poništeni natječaj javilo se petero kandidata, među kojima je i Andreja Horvat Friščić, koprivničkoj javnosti poznata kao predsjednica gradskog HNS-a. Na upit Radio Drave, Kolman je rekao da bi novi direktor u najboljem slučaju mogao početi raditi za oko mjesec i pol dana.

Izvor: www.radio-drava.hr