FOTO-VIDEO Natjecanje “Strongman” u centru Koprivnice // Mate Obšivač i Dušan Popović najsnažniji Podravci

16:45h
0
foto: Mario Kos

foto: Mario KosMnogobrojni Koprivničanci ove su subote na Zrinskom trgu pratili natjecanje “Strongman” koje je, kao što i sam naziv kaže, pokazalo je tko je najjači.

U organizaciji Dušana Popovića, koji se i sam bavi ovim sportom, jedanaest natjecatelja odmjeravalo je snage u dvije kategorije, do 105 kilograma i od 105 kilograma na više. Vukli su kamion težak 17 tona, prebacivali gumu tešku 480 kilograma, dizali prednji dio automobila i nosili predmete u natjecanju brzine, dok su natjecatelji iz druge kategorije imali zadatak vući dva kombija, prebacivati gumu tešku 300 kilograma, dizati stražnji dio automobila i nositi predmete. Kod vuče kamiona došlo je do manjih problema. Zbog uzbrdice prema vjećnici natjecanje se moralo obaviti iz suprotnog smjera. No, bez obzira na to, većina je natjecatelja uspjela odraditi svoj zadatak.

Bodybuilder Pero Tomas izveo je mali show za okupljene // foto: Matija GudlinU lakšoj kategoriji najbolji je bio Mate Obsivac iz Bjelovara. Drugo mjesto zauzeo je Matej Lauš iz Čukovca, a treće Nino Toplek iz Čakovca. U teškoj kategoriji najbolji je bio Dušan Popović iz Čukovca. Tihomir Botak iz Bolfana bio je drugi, dok je treće mjesto zauzeo Tomislav Pongrac iz Koprivnice.

U pauzi između natjecanja dviju kategorija, bodybuilder Pero Tomas izveo je mali show za okupljene.

Iako su bile predviđene tri kategorije zbog odustajanja nekih natjecatelja organizator je morao izbaciti treću kategoriju, od 85 do 105 kilograma. Cijeli je događaj prošao bez ozljeda i incidenata.

– Začudilo me koliko je publike bilo. Prvi “Strongman” za mene mi je motivacija da organiziram sljedeća natjecanja – zaključio je Popović.

>> Kompletna fotogalerija // foto: Mario Kos, Matija Gudlin

čitam...