Poduzetnički inkubator

Naučite izraditi svoje prve programe u micro:bit radionici

Organizatorima je želja razviti interes za programiranje i robotiku i kod onih učenika koji još nemaju iskustva i znanja u programiranju, a žele naučiti nešto više.

12:28h
0
BBC micro:bit - robotika i digitalna kreativnost // FOTO: Hrvoje Belani

U Poduzetničkom inkubatoru počinju micro:bit radionice i svi zainteresirani su pozvani da se pridruže. Unatoč tome što je micro:bit namijenjen osnovnoškolcima, cilj radionica je na pristupačan način približiti programiranje i robotiku kako učenicima tako i svima zainteresiranima.

Radionice će se održavati subotom u prijepodnevnim satima što je prednost za učenike koji su kroz tjedan zauzeti školskim obavezama, a uz to mogu se uključiti i oni učenici koji ne pohađaju izvannastavne aktivnosti gdje bi imali priliku raditi s micro:bit uređajima.

Organizatorima je želja razviti interes za programiranje i robotiku i kod onih učenika koji još nemaju iskustva i znanja u programiranju, a žele naučiti nešto više. Pozvani su i roditelji da dođu s djecom na radionice kako bi uvidjeli važnost novih tehnologija u obrazovanju.

Prva micro:bit radionica zamišljena je kao početna edukacijska radionica upoznavanja i korištenja micro:bit uređaja kako bi kasnije kroz konkretne vježbe upoznali sve mogućnosti micro:bit uređaja.

Izradite svoje prve programe kao što je smješko, termometar, kockica, mjerač svjetlosti i slično.

Voditelj radionica je mladi developer i edukator Matija Kolarić.

Prva radionica će se održati u subotu, 8. travnja od 10 do 12 sati u Dvorani za sastanke, 1.kat, soba B9, Poduzetnički inkubator Koprivnica, Dravska 17. Ulazak slobodan no broj djece je ograničen raspoloživim računalima.

Prijave su moguće na helena.horvat@inkubator.info ili telefonski na 048/222-338.

čitam...