NOVI POČETAK

Nazire li se kraj problematici oko sigurne kuće? Prijavljen projekt vrijedan devet milijuna kuna

Projektom će se osigurati adekvatni prostorni kapaciteti za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i programi usmjereni na poboljšanje njihovih kompetencija s ciljem lakšeg zapošljavanja.

11:17h
0
Magla iznad Koprivnice iz zraka
Foto: Mario Kos

U okviru projekta UZ PORU PO POTPORU prijavljen je projekt NOVI POČETAK ukupne vrijednosti 8.998.800 kuna kojim će se osigurati sustav podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, ojačati kapaciteta stručnjaka koji rade s njima te podići svijesti javnosti o pravima žena žrtava nasilja i nasilja u obitelji, stoji na stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Projektom će se osigurati adekvatni prostorni kapaciteti za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i programi usmjereni na poboljšanje njihovih kompetencija s ciljem lakšeg zapošljavanja te jačanje samopouzdanja i motivacije.

Ciljane skupine u projektu su stručnjaci koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji za organiziranje i pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom provedbe projekta pripadnici ciljane skupine sudjelovat će na raznim edukacijama, radionicama i programima kako bi usavršili svoja stručna znanja te osigurali kvalitetan sustav podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

Projekt je prijavila PORA Regionalna razvojna agencija u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom kao nositeljem projekta i Udrugom „HERA“ Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci kao projektnim partnerima.

 

čitam...