Upozorenje policije

Ne javljajte se na ove pozive jer bi vas to moglo skupo koštati

Jedna Karlovčanka već danima je na udaru inozemnih poziva, a dobiva ih i desetak po danu. Brojevi su redom iz zemalja koje su navedene.

10:37h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Zovu vas iz Irske, Velike Britanije, Švedske, Norveške, Finske, Estonije pa i drugih europskih zemalja, a tamo nemate prijatelje ili rodbinu? Nemojte se javiti, a posebno nemojte odgovarati na propušten poziv jer bi to moglo biti prilično skupo, piše Poslovni.

Jedna Karlovčanka već danima je na udaru inozemnih poziva, a dobiva ih i desetak po danu. Brojevi su redom iz zemalja koje su navedene. Sve je prijavila policiji, koja je za KAportal rekla da se radi o prijevarama koje bi vas mogle skupo koštati. I da je tih prijevara sve više.

– Upoznati smo s takvim pokušajima prijevara na području drugih policijskih uprava, a koje uključuju kratko pozivanje korisnika kako bi korisnicima ostala informacija o propuštenom pozivu na koji onda korisnici mogu uzvratiti poziv što može rezultirati visokim troškovima (pozivanje međunarodnih ili satelitskih brojeva). Najbolja zaštita od neželjenih iznosa računa je ignoriranje takvih poziva, odnosno ne uzvraćanje propuštenog poziva – kažu u policiji.

U policiji kažu da svakako treba biti dodatno oprezan, a ukoliko se posumnja da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji, od velike je važnosti da korisnici uvijek prijave takve brojeve svom operatoru (davatelju usluge) ili HAKOM-u.
 

čitam...