Ne nasjedajte – prevarant skuplja ‘priloge’ za Podravsko sunce!

13:39h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Kriza ne pogađa samo novčanike već i moral nekih građana koji radi vlastite koristi zlorabe one kojima treba pomoć društva. Tako barem proizlazi iz najnovijeg slučaja na koji nas je upozorila ravnateljica koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Ksenija Vukić:

„Dobili smo obavijesti iz Peteranca i Novigrada Podravskog da njihova mjesta obilazi muška osoba i skuplja priloge za Podravsko suce, nudi nekakve kartice. I željela bih obavijestiti sve stanovnike Koprivnice i okolice da Podravsko sunce ne provodi nikakvu akciju sakupljanja sredstava od građana i da se radi o prevari i da molim da ne nasjedaju prevarantu.“


O slučaju je obaviještena i policija,  rekla je ravnateljica Vukić te dodala: „Ujedno i oni mole građane ako bilo koga primjete, da im odmah dojave. Imam dojavu iz Novigrada da je taj gospodin sjeo u auto nakon toga, ali gospođa koja je zvala nije uspjela zapisati registraciju. Bilo bi zgodno ako bi nekome došla u kuću takva osoba, i ako bi mogli zapisati registraciju automobila kojim se koristi, onda bi policiji olakšali posao.“

U Centru Podravsko sunce skrbe za osobe s posebnim potrebama, koje su tamo dobile priliku za kvalitetnu predškolsku skrb i osnovnoškolsko obrazovanje, te za radnu okupaciju u odrasloj životnoj dobi.

Recimo još da su u Podravskom suncu danas obilježili Dan obitelji. Ove su godine za moto uzeli zdravlje pa je održana radionica za roditelje na temu Važnost igre i sporta te predavanje ginekologa Ivice Stanešića na temu prevencije raka grlića maternice. Ovom su se predavanju odazvale uglavnom majke djevojčica iz Podravskog sunca, dok će za polaznice predavanje na tu temu idući tjedan održati medicinska sestra. Program je završio revijalnom nogometnom utakmicom, u kojoj je Podravsko sunce s 2 : 1 pobijedilo ekipu Obrtničke škole.

Izvor: Radio Drava

čitam...