IMAO JE POVJERENJE U NJU

Nećakinja optužena da je ujaku tijekom tri godine iz sefa ukrala 1,8 milijuna kuna

Okrivljenici se stavlja na teret da je u svibnju 2020. godine, nakon što više nije mogla doći do ključa sefa, upotrebom raznog alata pokušala nasilno otvoriti sef da dođe do novca, ali u tome nije uspjela, zaključuju u priopćenju na stranicama DORH-a.

08:00h
0
Za odobrenje kredita direktor je tražio 3000 eura mita
Ilustracija // Foto: Arhiva

Općinsko državno odvjetništvo 28. rujna, nakon provedene istrage, podignulo je optužnicu protiv 28-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe i pokušaja teške krađe.


Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako se okrivljenu tereti da je od kraja 2017. do veljače 2020. godine u Čakovcu, u stanu njezina ujaka, barem deset puta potajno uzimala ključ i novac iz sefa. Ključ je, potom, vraćala na mjesto. Također, navode kako je iskoristila činjenicu da je ujak imao povjerenje u nju, pokazavši joj kako se skriveni sef nalazi u potkrovlju stana. U njemu je bila veća količina novca.

Tereti je se da je uzela i zadržala oko 240 tisuća eura, u protuvrijednosti većoj od 1,8 milijuna kuna.

– Okrivljenici se stavlja na teret da je u svibnju 2020. godine, nakon što više nije mogla doći do ključa sefa, upotrebom raznog alata pokušala nasilno otvoriti sef da dođe do novca, ali u tome nije uspjela – zaključuju u objavi na DORH-u.

čitam...