TURISTIČKI ARANŽMAN

Nedostaje li vam dodir s prirodom Podravine, ovoga vikenda upoznajte je vožnjom biciklom ili kanuom, možda osvojite i nagradu

Satnicu, gdje i kako uplatiti kotizaciju, kao i pravila natjecanja i ponašanja možete pronaći u nastavku.

17:30h
0
Foto: TZ područja Dravski Peski

Bajsom i žlicom po Podravini te kanuing Veslaj, plovi i Dravski pijesak ulovi rijekom Dravom održat će se ove nedjelje 12. srpnja.

Biciklijada počinje u Pitomači, ide jezeru Batinske gdje će bicikliste dočekati degustacija domaćin vina i sireva. Sljedeći cilj su Etno kuće obitelji Karlovčan, kao i ručak, nakon kojega se nastavlja prema Križnici koju će uključeni zapamtiti po gulašu i pečenoj ribi.

Kotizacija je 70 kuna, a uključuje degustaciju domaćih sireva i vina, ručak na etno imanju, kraću vožnju brodom, majicu biciklijade, ručak na izletištu, cikloturističkog vodiča te kombi vozilo za poziv u slučaju potrebe. Ne uključuje, s druge strane, piće na imanju Karlovčan, kao ni na izletištu kod visećeg mosta.

Veslaj, plovi, Dravski pijesak ulovi!

Kotizacija za kanuing ponajprije promotivnog karaktera iznosi 50 kuna. Osim što je mogućnost za upoznavanje ljepota Drave, kanuing će imati i natjecateljski karakter jer će organizatori mjeriti vrijeme te nagraditi najbržu ekipu. Ipak, ističu, sama vožnja i boravak u prirodi najvažniji su segmenti.

Foto: TZ područja Dravski Peski

– Drava na ovom dijelu nije poštivala hrvatske i mađarske zemljišne knjige nego je išla svojim putom pa ćemo tijekom vožnje tri puta prelaziti mađarski teritorij. Vidjet ćemo i koloniju bregunica, najmanjih predstavnica lastavica koje svoje nastambe buše u strmim obalama Drave. Proći ćemo uz nekoliko pješčanih sprudova čiji pijesak sadrži sitne čestice zlata. Ako vam se posreći, možda i vi nađete koje zrnce zlata kako su ih nekada nalazili dravski zlatari – poručuju iz TZ-a Dravski Peski.

Kotizacija, dakle, uključuje roštilj ili ribu te prilog i deset na imanju Karlovčan prije kanuinga, pečenu ribu i gulaš na izletištu Križnica nakon kanuinga, majice za sudionike, nagrade za najuspješnije ekipe, vodu za piće i prateći čamac. Za prvih sedam prijavljenih ekipa osigurani su kanui, prsluci i vesla. Ponovno, kotizacija ne uključuje pića.

Satnicu, gdje i kako uplatiti kotizaciju, kao i pravila natjecanja i ponašanja možete pronaći ovdje.

čitam...