KRETANJE STANOVNIKA

Neki se, čini se, organiziraju u grupe i s propusnicama napuštaju prebivališta. Ministar objasnio situaciju

Podsjetimo, od danas je dostupna i usluga e-Propusnica.

14:56h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj je konferenciji danas u 14 sati objavio kako su 963 osobe zaražene koronavirusom. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je kako je evidentirano 6700 pokušaja da se unatoč odluci napusti prebivalište. Policija uglavnom nije izricala kazne, osim u stotinjak slučajeva kada se radilo o osobama kojima je izrečena samoizolacija, a one su krenule na put.

– Naša krivulja je u porastu. Nije okomita, ali jest uspravna. U ovome trenutku ne razmišljamo o popuštanju mjera. Pokretač da o tome počnemo razmišljati bit će nekoliko dana pada zaredom, primjerice pet dana – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capa, napomenuvši potom kako sada nikako nije vrijeme za putovanje.

Kakve su upute te ima li sankcija za osobe koje se s propusnicama, a nisu obitelj, organiziraju u grupe te kreću automobilom, bilo je novinarsko pitanje na koje je Božinović odgovorio sljedeće.

– Nema sankcija i kazni. Imamo upute za vožnju taksijem, mislim da se to može primijeniti na ovu situaciju. Dakle, osoba koja se vozi uz vozača trebala bi sjediti otraga. Nemam podatke o tome da se radi o učestalim situacijama, zatražit ću izvješće ravnateljstva policije kako bismo adekvatno odgovorili – izjavio je Božinović.

Podsjetimo, od danas je dostupna i usluga e-Propusnica o kojoj više možete saznati ovdje.

čitam...
Loading...