zimska služba

‘Nemamo većih problema. Situacija je pod kontrolom.’

16:00h
0
Zimska služba // Foto: Matija Gudlin
Zimska služba // Foto: Matija Gudlin

‘Raspolažemo sa šest kamiona s ralicama, tri traktora za područje grada i pet za prigradska naselja. Istovremeno raličamo i posipavamo solju, objasnio je Dražen Marđetko, voditelj koprivničke Zimske službe.

Kao što su iz koprivničke Zimske službe najavili jučer, u nedjelju, jutros su ceste bile prohodne i očišćene od snijega.


Iako snijeg od prijepodneva ne prestaje padati, koliko nam je poznato nije bilo većih problema.

– Raspolažemo sa šest kamiona s ralicama, tri traktora za područje grada i pet za prigradska naselja. Istovremeno raličamo i posipavamo solju – objasnio je Marđetko.

Oko 14:30 sati rekao nam je kako čekaju da snijeg prestane padati i tada kreću na teren kako bi očistili prometnice.

Objasnio je kako se još uvijek ne radi o velikim količinama snijega stoga se ovakvim uvjetima može vladati.

I dok je Zimska služba spremna i vlada situacijom, građani imaju pune ruke posla sa svojim automobilima, u svojim dvorištima i ispred svojih kuća. Na parkiralištima užurbano čiste snijeg sa svojih automobila. Naveliko se koriste i lopate i metle kako bi pješačke staze bile sigurne za prolaznike. Međutim, ima i onih koji ne paze na sebe pa su se hrabro odlučili biciklom odvesti do svog odredišta.

S druge strane, najmlađi nisu mogli poželjeti ljepši poklon za ove zimske praznike.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, od srijede slijedi lagani porast temperature i prestanak oborina stoga je pravo vrijeme da svi iskoriste ovaj snijeg za uživanje u zimskim radostima.

 

čitam...