Svjetski tjedan svemira

FOTO Nemčići i mali Rečani kroz razne sadržaje učili o svemiru, Proximi b, egzoplanetima, raketama

11:52h
0
Nemčići su pričali o zemlji kao jedinom poznatom naseljenom planetu // Foto: OŠ ANG

U školskoj auli tijekom cijelog tjedna prikazivana je prezentacija o svemiru koju je izradio Dorian Karnik, učenik 7. razreda uz pomoć ravnateljice, te nekoliko edukativnih filmova.

U OŠ Antun Nemčić Gostovinski završilo je obilježavanje Svjetskog tjedna svemira.

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, raznim aktivnostima u školama, muzejima, fakultetima, zrakoplovnim tvrtkama, svemirskim agencijama i astronomskim društvima kao slavlje znanosti i tehnologije s ciljem da se prošire znanja o svemiru, zainteresiraju mladi za znanost i tehnologiju te pruži potpora istraživanju svemira i svemirskim programima.

Tako je u školskoj auli tijekom cijelog tjedna prikazivana prezentacija o svemiru koju je izradio Dorian Karnik, učenik 7. razreda uz pomoć ravnateljice, te nekoliko edukativnih filmova.

Aula je bila uređena poput tamnoplavog neba pa je gledanje prezentacije uz glazbu pružilo poseban ugođaj, dok je svemirsku glazbu odabrao informatičar Danijel Balaško.

Rečki prvašići izrađivali su leteće tanjure // Foto: OŠ ANG
Rečki prvašići izrađivali su leteće tanjure // Foto: OŠ ANG

Članovi astronomske grupe imali su organiziran filmski maraton o svemiru te promatranje i fotografiranje Mjeseca i svemirskih tijela. Aktivnosti je organizirao voditelj Astronomske grupe Filip Horvat.

Učiteljica Senka Pintarić učenike je povela u potragu za svemirskim znanjem obradom tema Zemlja, jedini poznati naseljeni planet, Sunčev sustav i zanimljivosti, Proxima b, traganje za novim egzoplanetima, La Silla, opservatorij u Čileu te slikanje i crtanje stripova s tematikom istraživanja svemira.

Prvašići iz 1. c i iz PŠ Reka sa svojim su učiteljicama Đurđicom Pošta i Sanjom Figač izrađivali svemirske letjelice i leteće tanjure.

Učenici trećeg razreda učiteljice Suzane Hergotić imali su integrirani dan o svemiru i naučili mnogo o raketama, svemiru, kometima, robotima i Suncu proučavajući, između ostaloga, i enciklopedije u školskoj knjižnici.

Sve aktivnosti prijavljene su online na World Space Week.

čitam...
Loading...