ANG postala dio ekološkog projekta LORA

Nemčići nastavljaju razmišljati i djelovati za bolje sutra

Na natječaj LORA, kojemu je nositelj Udruga Bioteka, prijavilo se 77 škola s područja Hrvatske, a izabrano ih je 20.

09:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Iz koprivničke osnove škole Antun Nemčić Gostovinski stiže nam još jedna lijepa vijest. Naime, spomenuta škola odabrana je za sudjelovanje u ekološkom projektu LORA – laboratorij održivog razvoja koji, osim što se bavi održivim razvojem, također fokus stavlja i na njegovu integraciju u obrazovanje. Na natječaj, kojemu je nositelj Udruga Bioteka, prijavilo se 77 škola s područja Hrvatske, a izabrano ih je 20.


Spomenimo, Udruga Bioteka nalazi se u Zagrebu, a između ostalog bavi se informiranjem i educiranjem te stručnim doprinosom zaštiti okoliša i prirode, a kroz projekt LORA planira izraditi 21 obrazovni program, po jedan program prilagođen svakoj suradničkoj školi po županijama, a moći će se provoditi zasebno ili integrirano kroz nastavne aktivnosti.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Poziv je bio upućen učiteljima koji vole uvoditi pozitivne, inovativne i suvremene promjene u svoj nastavni rad, a udruga nudi podršku i pomoć stručnjaka u nadogradnji znanja o održivom razvoju i besplatnu šestodnevnu edukaciju – naglasila je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica škole, te nadodala da se na natječaj prijavila učiteljica Petra Vedriš koja je njenu pomoć i napisala uspješnu prijavu.

Tijekom projekta škola i učenici će moći ostvariti  suradnju s lokalnom zajednicom te će se kreirati inspirativan i jedinstven koncept obrazovnog programa za održivi razvoj, modeliranog sukladno potrebama škole.

Podsjetimo, koprivnička Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski od 2001. godine uključena je u program Međunarodnih Eko škola, a 2003. joj je po prvi put dodijeljen Certifikat Međunarodne Eko škole. 2017. godine škola dobiva najviši, dijamantni certifikat te tako postaje Međunarodna ekoškola s dijamantnim certifikatom.

čitam...