Nemirna nedjelja // Pijani vrijeđali susjede i policajce, napadali vlasnike i goste kafića…

11:41h
0
Ilustracija // Koprivnica.net

Policija je u nedjelju imala pune ruke posla s građanima koji su remetili javni red i mir. Zabilježili su čak pet prekršaja tučnjave, svađe i vike, i to u Glogovcu, Hlebinama, Podravskim Sesvetama, Koprivnici i Križevcima. Usto, u Podravskim Sesvetama i Koprivnici izgrednici su se okomili i na policajce.

Krenimo redom. U Glogovcu je u dvorištu obiteljske kuće oko 14 sati 48-godišnja žena verbalno napala 36-godišnjeg muškarca. U lice mu je sasula sve i svašta, ali motiv nam nije poznat.


U Podravskim Sesvetama remećenje javnog reda i mira dogodilo se oko 17.10 sati na ulici ispred obiteljske kuće. Iz nepoznatog razloga 22-godišnji mladić, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,8 promila, vikao je na 55-godišnjaka i 51-godišnjakinju, te 49-godišnjeg susjeda. Po dolasku policije, izvrijeđao je i njih. U policijskoj postaji zadržan je do otrežnjenja.

U Hlebinama je šou bio oko 20.20 sati. Trojica pijanih mladića vrijeđali su u ugostiteljskom objektu vlasnika (27) i naguravali ga. Smirili su se tek dok je stigla policija. Sva trojica zadržani su u policijskoj postaji do otrežnjenja. Dvojica mladića, 24 i 20-godišnjak, bili su pod utjecajem alkohola od 2,57 promila, dok je njihov 17-godišnji prijatelj napuhao 1,60 promila alkohola.

U Koprivnici je koju minutu kasnije izbio incident u ugostiteljskom objektu na Trgu podravskih heroja. Pod vidnim utjecajem alkohola u objekt je ušao 31-godišnjak sa zagrebačkog područja. Naručio je pivo, ali mu ga konobarica nije htjela dati. Na to je poludio i počeo je vikati na goste kafića. Jednog od njih je i naguravao, ali drugi gosti su spriječili veću tučnjavu. Usto je i uznemiravao goste žicajući cigarete. Ubrzo je stigla policija, a 31-godišnjaku to nije nimalo dobro sjelo pa je i njih izvrijeđao. I on je u policijskoj postaji zadržan do otrežnjenja.

Kafić je bio mjesto radnje i remećenja javnog reda i mira u Križevcima. U kafiću u Ulici Franje Supila oko 22 sata 29-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,46 promila prišao 33-godišnjaku, uhvatio ga je za glavu i srušio s barske stolice na pod. Na sreću, napadnuti gost nije ozlijeđen i odbio je liječničku pomoć. Nasilni 29-godišnjak također si je malo odspavao u policijskoj postaji.

Protiv svih izgrednika policija je podnijela prekršajne prijave.

čitam...