vrlo neodgovorno

Neobičan ulov, građanin u blizini benzinske postaje naletio na kantu s hrpom puščanog streljiva

S druge strane, jedna osoba dragovoljno je predala automatsku pušku s pet komada pripadajućih spremnika, pištolj sa spremnikom te 411 komada raznog streljiva

09:14h
0
streljivo
Ilustracija // Foto: Arhiva

Na pomalo neobičan ulov naletio je jučer u blizini benzinske postaje u Kalničkoj ulici jedan građanin Križevaca. Naime, našao je kantu sa 102 komada raznog puščanog streljiva. Odmah je kontaktirao policiju, a streljivo je preuzeo službenik protueksplozijske zaštite.

S druge strane, policija je jučer u Križevcima zabilježila i jedan pozitivan primjer, jer im je jedna osoba dragovoljno predala automatsku pušku s pet komada pripadajućih spremnika, pištolj sa spremnikom te 411 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo je preuzeo policijski službenik.

– Policija apelira na građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne odbacuju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva uz ceste, šume, na smetlišta, oranice, odlagališta otpada i slično – poručili su iz PU koprivničko-križevačke.