Neoprezna vozačica skrivila nesreću u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene

12:18h
0
Nesreću je skrivila vozačica citroena koja nije poštivala prednost prolaska // foto: Koprivnica.net

Dvije osobe lakše su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na Peteranskoj cesti, ispred koprivničkog Kampusa. Nemili događaj izazvala je 34 godišnja vozačica Citroena koja nije poštivala prednost prolaska.

Naime, skrečući ulijevo, neoprezna vozačica nije propustila vozilo iz suprotnog smjera te je došlo do frontalnog sudara Citroena i Passata, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Koprivnice. Prilikom sudara, i vozačica i vozač zadobili su ozlijede, koje su u koprivničkoj Općoj bolnici okvalificirane kao lakše.

Na oba vozila zabilježena je materijalna šteta, a policija je ustvrdila da nijedna osoba nije bila pod utjecajem alkohola. Protiv neoprezne vozačice slijedi prekršajna prijava.

Inače, policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala cestovni promet i tom su prilikom zabilježena 164 prometna prekršaja. Utvrđen je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 60 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 12 prekršaja nepropisnih radnji vozilom u prometu, 11 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, šest prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i  četiri prekršaja oduzimanja prednosti prilaska.

Iz prometa je isključeno ukupno 27 vozača i osam vozila, dok su privremeno oduzeta tri para registarskih pločica. Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Križevcima, i to kod 32-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,89 g/kg.