atletika

Nepokolebljivi koprivnički maratonac Juraj Evačić izjednačio svoj rekord i završio sezonu

Koprivnički maratonac i nadalje drži drugo mjesto po broju istrčanih maratona na rang listi hrvatskih maratonaca, s intencijom da u bližoj perspektivi taj broj zaokruži na 200.

09:09h
0
Foto: 3sporta.com/racemoment (Ustupio Juraj Evačić)

Koprivnički maratonac,veteran Juraj Evačić (64), za završetak ovogodišnje sezone nastupio je u Novom Sadu, po drugi puta ove godine uspješno istrčao 7. Reciklažni maraton.


Ovaj maraton zamišljen je u smislu recikliranja preostalih energetskih zaliha trkača na kraju sezone i ugodno predblagdansko druženje. Niti kiša koja je lijevala tijekom cijelog maratona nije mogla pokvariti užitak i druženje trkača na prekrasnoj šetnici Sunčanog keja, uz Dunav, nasuprot monumentalne Petrovaradinske tvrđave.

Na ovaj način Evačić je završio 18 maratona u 2018. godini i time izjednačio vlastiti, hrvatski rekord po broju istrčanih maratona u jednoj godini, koji je postigao 2016. godine, te je broj ukupno istrčanih maratona, u 18-godišnjoj maratonskoj karijeri povećao na broj 163. U tom smislu, koprivnički maratonac i nadalje drži drugo mjesto po broju istrčanih maratona na rang listi hrvatskih maratonaca, s intencijom da u bližoj perspektivi taj broj zaokruži na 200.

čitam...