Nepoznata svjetlost obasjala Varaždin

12:16h
0

foto: eVarazdin.hrVaraždince je ovaj vikend, u noći s petka na subotu, iznenadio nepoznat bljesak zelene svjetlosti koji je obasjao grad i okolicu na nekoliko trenutaka.


Sudeći po komentarima očevidaca na Facebooku i na newsgrupama, nešto prije ponoći u petak, Varaždin je nakratko obasjala zelena nepoznata svjetlost, koja je postupno jačala, te ubrzo nestala.

– Iznad krova vidio se bljesak, koji se lagano pojačavao, a u isto vrijeme oslabila je svjetlost u žarulji. Sve je trajalo tek nešto duže od svjetlosti munje, no čudno je što je bilo zelene boje – rekao nam je jedan od očevidaca.

Provjerili smo u policiji, je li možda tijekom noći prijavljena detonacija ili kakav vatromet, no dobili smo negativan odgovor, i njima je to bio prvi glas.

Eventualno objašnjenje dobili smo od meteorologa Nebojše Subanovića s Meteo-info.

 

– Jedino što bi meteorloški moglo objasniti ovakvu pojavu je uistinu munja, moguće unutar oblaka. Ako se nije čuo zvuk, to nije neobično, jer se on ne širi ravnomjerno i moguće je vidjeti munju bez da se čuje zvuk. No, za zelenu boju bljeska ne bih mogao naći objašnjenje – rekao nam je Subanović.

Subanović kaže da ne vjeruje da je to bio i meteor, jer da bi bljesak metora prošao kroz naoblaku sa snježnim padavinama, trebao bi to biti itekako zapažen meteor, a o njima nemaju nikakve podatke.

Štogod bilo, Varaždin je ovaj vikend doživio zasad neobjašnjiv događaj na nebu.

Tko zna, možda se na nekom od polja u okolici grada možda pronađe i kakav “meteorološki balon”, poput onog poznatog iz američkog Roswella.

Nevezano uz ovu temu, na YouTube-u smo pronašli i jedan dodatni snimak NLO-a iznad Varaždina, datiran s 29. listopada ove godine. Koliko je autentičan, prepuštamo čitateljima na sud.

 

tekst: eVarazdin.hr

čitam...