Nepoznati počinitelji otuđili bakrenu žicu sa čak 194 električna stupa

12:20h
0
Foto: Ilustracija

Kao što smo u subotu i najavili, policijski službenici su tijekom protekle noći na području cijele županije vršili nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu. Tom prilikom iz prometa je isključeno 18 vozača, sedam ih je zadržano u postaji do otriježnjenja, dok je jedna osoba uhićena. Rekoreder noći bio je 39-godišnjak sa područja Križevaca kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,04 g/kg.

Prometno je u subotu bilo i kod prekršajnog suca u Koprivnici na koji su dovedene četiri mlade osobe. 

22-godišnjak koji je u petak u Koprivnici upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava, proglašen je krivim te je kažnjen s 15 dana zatvora i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju šest mjeseci, kada na to stekne pravo.

25-godišnjakinja koja je u subotu u noći u Kunovec Bregu upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava te vozila brzinom koja je za 60 km/h bila veća od dopuštene, također je proglašena krivom i kažnjena s 14 dana zatvora, novčanom kaznom u iznosu  4800 kn i izrečena joj je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju šest mjeseci, kada na to stekne pravo.

20-godišnjak koji je isto tako u subotu u noći zatečen da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg, kažnjen je s 15 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 4000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju četiri mjeseca, kada na to stekne pravo.

35-godišnjak koji je zatečen da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg, kažnjen je novčanom kaznom od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

„Veselo“ je bilo i na đurđevačkom području gdje su se policijski službenici još jednom uvjerili da je uzimanje bakrene žice sa električnih stupova u posljednje vrijeme postalo „hit“ posao. Naime, od početka ove godine pa sve do petka koji je za nama, nepoznati počinitelji su s ukupno 194 stupa u vlasništvu „HEP“-a u Đurđevcu, Virju, Šemovcima i Hampovici, odsjekli i otuđili bakrenu žicu koja služi kao uzemljenje. Za popčiniteljima ovoga nedjela, kao i za otuženim predmetima, policija još uvijek traga.

Na kraju svakako treba naglasiti da u posljednja 24 sata na području Koprivnice nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.