Nepravomoćno osuđeni Šestak, Korošec i Prlog

17:02h
0
podravka

Zbog primanja i davanja mita, Zdravko Šestak i Darko Korošec, te Nevio Prlog su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđeni. Bivši predsjednik Uprave Podravke Šestak i direktor nabave Korošec osuđeni su na godinu i osam mjeseci zatvora, a poduzetnik Prlog na godinu dana. U slučaju pravomoćnosti presude  Podravkaši moraju i vratiti novac državnom proračunu i to Šestak oko 190 tisuća, a Korošec 252 tisuće kuna.

Optužnica je teretila prvu dvojicu da su Prlogu namjestili poslove na uređenju Podravkinog restorana i kinodvorane od oko 6 milijuna kuna, a on im je zauzvrat na privatnim nekretninama odradio građevinske radove –  Šestaku je sagradio garažu, nadstrešnicu i popločio dvorište, a Korošcu apartman u Tribunju. Optuženi, koji su se još prije izjasnili da nisu krivi,  najavili su žalbe na presude.

 

PREDSJEDNIK UPRAVE PODRAVKE KOMENTIRAO U EMISIJI RADIO DRAVE PRESUDE ŠESTAKU, KOROŠCU I PRLOGU

Presude koje je Šestaku, Korošcu i Prlogu danas objavio zagrebački Županijski sud, komentirali su, doduše potiho i povjerljivo, i sudionici svečanosti otvaranja novog sjedišta Gospodarske komore u Koprivnici. A javno ih je, u emisiji Drava info, komentirao predsjednik županijske komore i Uprave Podravke Miroslav Vitković izrazivši nadu da su tužne priče gospodarskog kriminala iza nas:

„To je jedna od tih tužnih priča, ona druga još uvijek traje i praktički proces koji se nadam, će zauvijek nestati iz Podravke  odnosno nestao je. Nažalost Podravka je pretrpjela određene štete ali Podravka je, odgovorno tvrdim, danas stabilna kompanija sa izuzetno dobrim poslovanjem, perjanica gospodarstva ne samo županije nego i Hrvatske i mi smo jednostavno odvojili te procese od poslovanja kompanije, i u ove dvije godine smo uspjeli stabilizirati kompaniju gledano i financijski i tržišno i pokrenuli nove investicijske cikluse.“

Vitković  je podsjetio da su Podravkini pravnici još tijekom izbijanja afere Spice pokrenuli postupke za namirenje štete koju je pretrpjela kompanija.

tekst: Radio Drava