Veselje nije dugo trajalo

Neslavni rekorder na Martinje se ‘zabetonirao’ već u pola tri, a kad ga je zaustavila policija bilo mu je pola 12

Utvrđeno je 145 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

14:49h
0
mg
Ilustacija // Foto: Sanjin Bojić

Tijekom proslave Martinja proteklog vikenda, policija je imala pune ruke posla.

Dogodilo se devet prometnih nesreće, od čega tri s ozlijeđenim osobama. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće, a mladi vozač jednu.

Utvrđeno je 145 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Neslavni rekorder vikenda je 42-godišnji biciklist, koji je na samo Martinje i to već u 14.25, napuhao 2,85 promila. Policija ga je zatekla na Radničkoj cesti kako ‘leluja’ na svojem dvokotaču.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u mjestu Šemovci, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od čak 115 kilometara na sat, iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

Jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečena su dva recidivista, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima.

Ujedno, u petak, 11. studenog, od 16 do 24 sata, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača u sklopu pojačanog nadzora vozača tijekom Martinja.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 121 vozača od čega pet mladih vozača, dok je alkotestirano 86 vozača.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u 22.20 sati, u Kunovcu, u Ulici Braće Radića kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je od ranije poznat policiji po prometnim prekršajima, a vozio je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila.

Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom akcije prometne nesreće nisu zabilježene.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW