europa

FOTO Neugodne Španjolke nanijele Podravki i Saračeviću prvi poraz u EHF kupu

Brzi napadi Španjolkama su se isplatili do 15. minute kad se s tri uzastopna pogotka vraćaju na 6-6, što je ponukalo Saračevića na minutu odmora. Bila je 18. minuta kad je na semaforu stajalo 8-7 za Bera Beru.

13:26h
0
Foto: Bera Bera

Današnji susret Bera Bere i Podravke trener koprivničke momčadi nazvao je prvom set loptom. Pobjedom protiv Craiove Saračevićeve cure osigurale su prolaz u daljnju fazu EHF kupa, a sad je preostalo da tamo odu s prve pozicije u skupini, za što je trebala još jedna pobjeda. U Koprivnici su se nadali kako će do pobjede (ili najmanje boda) doći baš danas u Španjolskoj.

Trener Saračević tražio je od djevojaka pozitivnu reakciju nakon neoprostivog poraza protiv Lokomotive u prvenstvu. Za današnji susret upitna je bila Jovana Risović koju je u tjednu zahvatila ozbiljnija viroza, završila je u bolnici, pa zato nije ni bila među vratnicama u susretu protiv Lokomotive. Ipak, danas je našla mjesto u početnoj postavi.

Koliko su Španjolke brze vidjelo se odmah na startu kad je de la Vega pobjegla i zabila prvi gol na utakmici. Pogocima Čigirinove i Milosavljević Koprivničanke su okrenule i došle u prvo vodstvo 1-2. Odmah od početka Podravka je igrala sjajnu obranu, što je rezultiralo s nekoliko lijepih kontri i vodstvom 3-6. Vrijedi istaknuti Risović koja je bila sjajna na vratima, unatoč tome što nije bila na 100 posto.

Brzi napadi Španjolkama su se isplatili do 15. minute kad se s tri uzastopna pogotka vraćaju na 6-6, što je ponukalo Saračevića na minutu odmora. Bila je 18. minuta kad je na semaforu stajalo 8-7 za Bera Beru.

Ulaskom Čigirinove živnuo je gostujući napad, proradile su i kontre, Holešova je sve vratila na početak postavivši 10-10. Iznimno dinamično poluvrijeme završilo je minimalnim vodstvom Španjolki, 13-12.

Nažalost, drugo poluvrijeme pripalo je domaćim igračicama koje su nastavile s čvrstom i brzom igrom u kojoj su prednjačile kontre i polukontre. Rezultat nakon 60 minuta bio je 32-26 za Bera Beru.

EHF kup, 5. kolo grupne faze, 3. veljače, 12 sati

Bera Bera – Podravka Vegeta 32-26

čitam...
Loading...